Israel trebuie să-și îndeplinească rolul față de lume- partea 1

0
33
Hostico Web Hosting

Nimic din lume nu rupe forța idolului la care se închină națiunile ca atunci când Israel se angajează în Tora. Atâta timp cât Israel se angajează în Tora, dreapta se intensifică și puterea și forța idolului adorat de națiuni se fărâmă … Când Israel nu se angajează în Tora, se intensifică stânga și forța idolului venerat de națiuni – care alăptează din stânga- crește și guvernează Israel și le impune sentințe pe care nu le pot suporta. Acesta este motivul pentru care Israelul a fost exilat și împrăștiat printre națiuni.

Cartea Zohar cu Comentariul Sulam [Scara], BeShalach, Punctele 305-306

 

Într-o astfel de generație, toți distrugătorii dintre Națiunile Lumii își înalță capetele și doresc în principal să distrugă și să ucidă pe Copiii lui Israel, după cum este scris (Yevamot 63): Niciun dezastru nu vine în lume, decât pentru Israel. Asta înseamnă, după cum este scris în corectările de mai sus, că provoacă sărăcie, dezastru, furt, ucidere și distrugere în toată lumea.

Și prin multele noastre greșeli, am asistat la toate cele spuse în Tikunim menționate mai sus – și mai mult, judecata i-a lovit pe cei mai buni dintre noi, după cum au spus înțelepții noștri (Baba Kama 60): și începe mai întâi cu cei drepți. Și din toată gloria pe care Israel a avut-o în Polonia și în Lituania etc., nu mai rămân decât rămășițele din țara noastră sfântă. Acum e treaba noastră, a rămășițelor, să corectăm acea nedreptate teribilă. Fiecare dintre noi, cei rămași, trebuie să luăm asupra noastră, cu inima și cu sufletul, intensificarea internalității Torei, căreia să-i dăm locul de drept, conform meritului său asupra externalității Torei.

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar”, punctul 71

 

Am oferit deja punctul de vedere al opiniilor mele în 1933. Am vorbit și cu liderii generației, dar în acel moment, cuvintele mele nu au fost acceptate, deși țipau ca un cocor, avertizând despre distrugerea lumii. Din păcate, nu a făcut nici o impresie.

Acum, însă, după bombele atomice și cu hidrogen, cred că lumea va crede că sfârșitul lumii vine rapid și că Israelul va fi prima națiune care arde, ca și în războiul precedent. Astfel, astăzi este bine să trezim lumea pentru a accepta singurul remediu și ei vor trăi și vor persista.

Baal HaSulam, “Soluția”

 

Dar dacă, Doamne ferește, se va întâmpla contrariul, iar o persoană a Israel va degrada virtutea internalității Torei și a secretelor ei, care are de a face cu comportamentul sufletelor noastre și cu gradele acestora, precum și percepția și gusturile Mițvot cu privire la avantajul externalității Torei, care se ocupă numai de partea practică? De asemenea, chiar dacă cineva se implică ocazional în internalitatea Torei și dedică doar puțin din timpul său acestui lucru, atunci când nu e nici zi, nici noapte, ca și cum ar fi de prisos, prin aceasta dezonorează și degradează internalitatea lumii, care sunt Copiii lui Israel și amplifică externalitatea lumii – adică Națiunile Lumii – mai presus de aceștia. O astfel de persoană va umili și va dezonora pe Copiii lui Israel și va privi pe Israel ca de prisos, ca și cum lumea n-ar avea nevoie de ei – Doamne ferește.

Mai mult, prin asta, persoana va face chiar ca externalitatea din Națiunile Lumii să fie mai puternică decât propria sa internalitate, căci cei mai răi din Națiunile Lumii, dăunătorii și distrugătorii lumii cresc mai presus de internalitatea sa, adică de Cei Drepți din Națiunile Lumii. Și atunci, astfel de persoane creează tot dezastrul și măcelul plin de ură pe care l-a văzut generația noastră – să ne ferească Dumnezeu de aici înainte.

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar”, punctul 69

 

Dacă ei (Israel) acceptă religia (dăruirea către alții sub forma “Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”), Templul poate fi construit și slava veche restaurată. Acest lucru ar demonstra cu siguranță națiunilor corectitudinea revenirii lui Israel în țara sa, chiar și arabilor. Totuși, o întoarcere seculară, cum ar fi cea de astăzi, nu impresionează națiunile în nici un fel și trebuie să ne temem că nu vor vinde independența Israelului pentru nevoile lor.

Baal HaSulam, “Soluția”

***

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts