Referitor la obligația fiecărei persoane de a studia înțelepciunea Cabalei -2

0
41
Hostico Web Hosting

***

Tinerii, sau cei care se găsesc grei și lipsiți de dorința de Lumină interioară, trebuie, cel puțin, să facă o regulă de a dedica una sau două ore pe zi înțelepciunii adevărului. În timp, mintea lor se va lărgi.

Rav Raiah Kook, Scrisorile lui Raiah, 1, 82

 

Nu există nicio îndoială că din toate învățăturile din lume, nici una nu este mai importantă decât purtarea secretelor Torei, pentru că ele privesc Divinitatea, deoarece intenția de a da Tora lui Israel a fost ca ei să-L cunoască pe Creator și să-L servească.

Rav Moshe Cordovero (Ramak), Cunoaște pe Dumnezeul Tatălui tău, 5

 

Este bine cunoscut faptul că este o obligație imensă ca cineva să studieze înțelepciunea adevărului, care este înțelepciunea Cabalei și secretele Torei, așa cum se explică în cărțile anterioare.

Rabbi Baruch Ben Abraham de la Kosov, Amud Ha’Avoda [Pilonul lucrării] p1

 

Dacă oamenii mei m-au ascultat în această generație, când erezia predomină, ei ar fi vrut să studieze Cartea Zohar și Tikunim [Corectările], contemplându-le cu copiii în vârstă de nouă ani. Astfel, frica de păcat va precede înțelepciunea și ea va persista.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel din Komarno, Notzer Hesed [Păstrarea milostivirii], Capitolul 4, Învățătura 20

 

Regula care rezultă este că trebuie să cunoaștem pe Creator și cine nu a văzut această înțelepciune nu a văzut niciodată lumini în viața lui, iar nebunul merge în întuneric.

Rabbi Chaim Vital, Otzrot HaChaim [Tezaurul vieții] p. 18

 

Interdicția de a se abține de la studiul deschis al înțelepciunii adevărului a fost pentru o perioadă limitată, până la sfârșitul anului 1490. Ulterior este considerată ultima generație, în care interdicția a fost ridicată și a fost acordată permisiunea de a te angaja în Cartea Zohar. Și din anul 1540, a fost o mare Mițva (precept) pentru studiu în masă, bătrâni și tineri. Și din moment ce Mesia este obligat să vină ca rezultat, și din nici un alt motiv, este inadecvat să fii neglijent.

Abraham Ben Mordechai Azulai, Introducere la cartea, Ohr HaChama (Lumina soarelui) 81

 

Se știe din cărți și din autori că studiul înțelepciunii Cabalei este o necesitate absolută pentru orice persoană din Israel. Și dacă studiază întreaga Tora și cunoaște pe deplin Mișna și Gemara și dacă omul este plin de virtuți și fapte bune mai mult decât toți contemporanii săi, dar nu a învățat înțelepciunea Cabalei, trebuie să se reîncarneze în această lumea pentru a studia secretele Torei și înțelepciunea adevărului. Acest lucru este expus în mai multe locuri în scrierile înțelepților noștri.

Baal HaSulam, “Introducere la cartea Din Gura unui Înțelept”

 

De aceea, trebuie să ne întrebăm, de ce atunci obligă cabaliștii pe fiecare persoană să studieze înțelepciunea Cabalei? Într-adevăr, există un lucru mare în ea, demn de a fi făcut public: Este un remediu minunat, de neprețuit pentru cei care se angajează în înțelepciunea Cabalei. Deși ei nu înțeleg ceea ce învață, prin tânjire și dorință mare de a înțelege ceea ce învață, ei trezesc asupra lor Luminile care înconjoară sufletele lor.

Acest lucru înseamnă că fiecărei persoane a Israel îi este garantat a atinge în cele din urmă toate realizările minunate pe care Creatorul le-a contemplat în Gândul Creației pentru a încânta fiecare creatură. Și unul căruia nu i-a fost atribuită în această viață, îi va fi acordată în viața următoare, etc., până când omului îi este atribuită împlinirea gândirii Sale, pe care El a plănuit-o pentru el.

Baal HaSulam, “Introducere în Studiul celor Zece Sfirot”, punctul 155

***

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts