Referitor la obligația fiecărei persoane de a studia înțelepciunea Cabalei -3

0
33
Hostico Web Hosting

***

Înaintea noastră este o obligație să extindem și să stabilim angajamentul în partea interioară a Torei, în toate problemele ei spirituale, care, în sens mai larg, include înțelepciunea largă a lui Israel, a cărei vârf este cunoașterea lui Dumnezeu în adevăr, în funcție de profunzimea secretelor Torei. Aceste zile necesită elucidare, examinare și explicație, pentru a o face tot mai clară și tot mai expansivă în întreaga noastră națiune.

Rav Raiah Kook, Otzrot HaRaiah [Comorile lui Raiah], 2, 317

 

Tora a fost dată pentru a învăța și a preda astfel încât toți să cunoască gândul Creatorului, de la mic la mare. Am găsit, de asemenea, în multe cărți scrise de cabaliști, avertismente cu privire la studiul acestei înțelepciuni – că toată lumea trebuie să o studieze.

Rabbi Yitzhak Ben Tzvi Ashkenazi, Taharat HaKodesh [Puritatea Sfințeniei], 147

 

În timpul lui Mesia, răul, impudența și viciul vor crește, conduse de căpeteniile mulțimii amestecate. Apoi Lumina Ascunsă va apărea din Cer – Cartea Zohar și Tikunim [Corectările], urmate de scrierile profesorului nostru, Ari. Și acest studiu va înlătura răul din sufletul său, el va fi răsplătit cu aderarea la Lumina de sus și va fi răsplătit cu toate virtuțile din lume.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel Safrin din Komarno, Heichal HaBerachah [Sala binecuvântării], Devarim (Deuteronom), 208

 

Este imposibil ca întreg Israel să ajungă la acea mare puritate, altfel decât prin studiul Cabalei, care este cel mai simplu mod, adecvat chiar și pentru oamenii obișnuiți.

Cu toate acestea, în timp ce suntem angajați doar în Tora revelată, este imposibil să fim recompensați prin ea, cu excepția câtorva aleși și după eforturi mari, dar nu pentru majoritatea oamenilor.

Baal HaSulam, “Introducere în Studiul celor Zece Sfirot”, punctul 36

 

Să sperăm că toți frații noștri din casa lui Israel vor studia împreună Cartea Zoar, bogați și săraci, tineri și bătrâni.

Și cât de bine și cât de plăcut este dacă ei încearcă să stabilească prietenii pentru studiul Zoharului. În mod deosebit acum, când scânteile răscumpărării au început să înflorească, ar trebui să depunem efort în acest studiu sacru, care îl poate aduce pe Mesia.

Introducerea Rabinilor la Zohar, Jerba Tipărită

 

Atât timp cât sufletul interior este lipsit de hrană naturală, el se epuizează treptat, se veștejește și degenerează. De aceea … ar trebui să aducem Lumina în interior și să determinăm în mod hotărât un studiu consistent și organizat ca lege incasabilă … a studiului spiritual … până ajungem la limita înțelepciunii Divine, la izvorul lui Israel – înțelepciunea adevărului și Cabala și toate detaliile ei.

Rav Raiah Kook, Tezaurul lui Raiah, 2, 319

 

Cum toată înțelepciunea Cabalei vorbește despre dezvăluirea Creatorului, desigur că nu există altă învățătură care să reușească mai bine în aceasta sarcină. Asta ținteau cabaliștii – să o aranjeze în așa  fel, încât să fie potrivită pentru studiu.

Asa că au studiat-o până la vremea ascunderii (s-a căzut de acord ca ea să fie ascunsă, dintr-un anumit motiv). Însă aceasta era doar pentru o vreme, nu pentru totdeauna, după cum stă scris în Zohar: “Această înțelepciune e menită a fi dezvăluită la sfârșitul zilelor, chiar și copiilor”.

Baal HaSulam, “Învățătura Cabalei și esența acesteia”

***

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts