Referitor la obligația fiecărei persoane de a studia înțelepciunea Cabalei -4

0
40
Hostico Web Hosting

***

Mulți nebuni fug de studierea secretelor lui Ari și ale cărții Zohar, care sunt viețile noastre. Dacă oamenii mei m-ar asculta în vremea lui Mesia, atunci când răul și erezia se măresc, ei se vor îngropa în studiul cărții Zohar și Tikunim și a scrierilor lui Ari în toate zilele lor. Ei vor revoca toate sentințele dure și ar extinde abundența și Lumina.

Rav Yitzhak Yehuda Yehiel din Komarno, Notzer Hesed (Păstrarea îndurării), Capitolul 4, Învățătura 20

 

Fiecare dintre noi, cei rămași, trebuie să luăm asupra noastră, cu inima și cu sufletul, intensificarea internalității Torei, căreia să-i dăm locul de drept, conform meritului său asupra externalității Torei.

Baal HaSulam, “Introducere la Cartea Zohar”, punctul 71

 

Nu doar că acestea nu sunt interzise a fi dezvăluie, dimpotrivă, este o mare Mițva (faptă foarte bună), de a le dezvălui (așa cum scrie în Pesachim 119).

Iar acela care știe cum să le dezvăluie și să le împărtășească, răsplata lui este din plin. Acest lucru se datorează faptului că dezvăluirea acestor Lumini către alții, în special către cei mulți, depinde de venirea lui Mesia în curând, în zilele noastre, Amin!.

Baal HaSulam, “Introducere în Studiul celor Zece Sfirot”, punctul 30

 

Am fost de acord să dezvălui toate secretele lumii, căci este timpul să ne comportăm față de Creator, așa cum ni se cere în aceste timpuri. Din cauza acestor chestiuni, oameni mai mari și mai buni decât mine au fost calomniați, de întreaga națiune, din cauză că spiritele lor pure i-au constrâns, pentru a corecta generația noastră, să rostească noi cuvinte, să reveleze ceea ce este ascuns și cu care intelectul maselor nu este încă obișnuit.

Rav Raiah Kook, Scrisorile lui Raiah 2, 34

 

Și poate că aceste interpretări vor ușura mintea, dar problema este că ele nu au nicio soluție științifică prin care să se explice modul în care un obiect spiritual poate să aibă vreun contact cu atomii fizici și să îi pună în mișcare. Toată înțelepciunea nu i-a ajutat să gasească o punte pe care să pășească și să traverseze acea prăpastie largă și adâncă, ce se întinde între entitatea spirituală și atomul material. Astfel, știința nu a capătăt nimic din toate aceste metode metafizice.

… Pentru a face un pas înainte într-o manieră științifică aici, tot ce avem nevoie este înțelepciunea Cabalei. Acest lucru se datorează faptului că toate învățăturile din lume sunt incluse în înțelepciunea Cabalei.

Baal HaSulam, “Libertatea”

 

Înțelegerea sensului cuvântului “spiritualitate” nu are nimic de-a face cu filosofia. Asta pentru că, în ce fel ar putea să discute despre ceva ce nu au văzut sau simțit vreodată? Pe ce se bazează noțiuniile lor elementare? Dacă există vreo definiție care poate povesti despre spiritual de la corporal, ea aparține doar acelor care au obținut un lucru spiritual și l-au simțit. Aceștia sunt Cabaliștii autentici; este înțelepciunea Cabala de care avem nevoie.

Baal HaSulam, “Înțelepciunea Cabalei și Filosofia”

 

Studierea Zoharului în acest moment este foarte necesară pentru a ne salva și pentru a ne proteja de orice rău, deoarece dezvăluirea acestei înțelepciuni acum, în generații greșite, trebuie să fie un scut pentru ca noi să ne ținem pe deplin de Tatăl nostru din Ceruri. Generațiile anterioare erau oameni de acțiune și pioși, iar faptele bune i-au salvat de acuzatori. Acum suntem departe de rădăcina superioară ca drojdia din butoi. Cine ne va proteja dacă nu studiem această înțelepciune?

Înțeleptul Yaakov Tzemach în Introducerea sa la Copacul Vieții

 ***

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts