Referitor la obligația fiecărei persoane de a studia înțelepciunea Cabalei -5

0
33
Hostico Web Hosting

 ***

Să ne întoarcem inimile și să ne ocupăm mințile cu gânduri nobile, ale căror origini sunt secretele Torei.

Rav Raiah Kook, Aburi de Puritate, p. 65

 

Ar trebui să exalizăm întreaga Tora în interpretările sale spirituale.

Rav Raiah Kook, Scrisori 2

 

Imaginați-vă, de exemplu, că o carte istorică se găsește astăzi, care descrie ultima generație de peste zece mii de ani de acum înainte, deoarece, după cum simțim și noi, lecțiile caznei și sacrificării vor fi cu siguranță suficiente pentru a transforma în comportamente bune.

Iar acești oameni, au înaintea lor comportamente bune care îi slujesc pentru a le oferi hrană și satisfacție sau cel puțin pentru a le garanta o viață cotidiană de pace și liniște. În mod neîndoielnic, dacă unii înțelepți au să ne ofere această carte a înțelepciunii gestionării afacerilor de stat și a conduitei individului, conducătorii noștri ar căuta orice sfat pentru a ne îndrepta viața în consecință și „nu-i nicio pagubă, nicio robie, niciun ţipăt în uliţele noastre”. Corupția și uciderile îngrozitoare ar înceta și totul va veni în pace.

Acum, cititori distinși, această carte se află aici înaintea voastră într-un dulap. Ea afirmă explicit toată înțelepciunea stăpânirii și comportamentul vieții private și publice care va exista la sfârșitul zilelor. Este vorba de cărțile Cabalei, unde sunt stabilite lumile corectate. Oamenii au devenit perfecți, așa cum se spune, perfecționarea apare mai întâi de la Creator, apoi noi ne corectăm ​​și ajungem la perfecțiunea completă și durabilă în Lumea Superioară.

Ea provine de la Creator, așa cum “sfârșitul unei chestiuni este în primul gând” … Deschideți aceste cărți și veți găsi toate comportamentele bune care vor fi dezvăluite la sfârșitul zilelor și de la ele veţi primi învățături bune, cum să organizaţi chiar astăzi, lucrurile în baza căilor parcurse în această lume – deoarece se poate studia istoria trecută, şi corecta prin ea istoria viitoare.

Baal HaSulam, Scrierile ultimei generații

 

Rabi Șem-Tov a scris deja în Cartea credințelor că numai prin înțelepciunea Cabalei Iuda și Israel vor fi mântuiți pentru totdeauna, căci numai aceasta este înțelepciunea Divină dată înțelepților lui Israel în vremuri străvechi și antice. Prin ea se va revela slava Creatorului și gloria Legii Lui.

Rabbi Shabtai Ben-Yaakov Yitzhak Lifshitz, Segulat Yisrael Sistemul nr. 7, punctul 5

 

Când se apropie zilele lui Mesia, chiar și copiii din lume vor găsi secretele înțelepciunii, cunoscând în ele sfârșitul și calculele răscumpărării. În același timp, aceasta va fi dezvăluită tuturor.

Cartea Zohar cu Comentariul Sulam [Scara], VaYera, punctul 460

 

Dar, cel mai important, să știi fratele meu, că acest studiu a fost dezvăluit atât de luminos și expansiv în acest moment, în primul rând pentru că răul crește foarte mult, iar adunarea lui Israel este în scădere. Prin acest studiu, sufletul este purificat. Într-adevăr, în timp ce studiază secretele, în special Cartea Zohar și Tikunim [corecțiile], sufletul se iluminează.

Rabi Yitzchak Isaac Yehuda Yechiel Safrin din Komarno, Calea poruncilor voastre, Introducere, “Calea unirii”, 1, punctul 4

 

Întreaga parte a Torei revelate nu este decât o pregătire pentru a deveni demnă și să merite să atingă partea ascunsă. Partea ascunsă este deplinătatea și scopul pentru care este creat omul.

Deci, în mod clar, dacă o parte a părții ascunse lipsește, deși omul poate păstra Tora și respecta poruncile sale în partea dezvăluită, el va trebui totuși să se reîncarneze în această lume și să primească ceea ce ar trebui să primească, și anume partea ascunsă, prin intermediul celor 613 depozite. Doar așa sufletul este completat, mod pe care Creatorul îl predeterminase.

Baal HaSulam, “Introducere la cartea Din gura unui înțelept”

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts