Ce este un suflet?

0
61

Legea dezvoltării în conformitate cu Înțelepciunea Cabalei

Este imposibil să examinați ceva înainte să îl vedeți de la început până la sfârșit. Și din moment ce se simte doar ceea ce vine din interior (așa cum medicii au descoperit că nu vedem aceleași culori în ambii ochi, ci există mai degrabă un acord aici), prin urmare, mai întâi trebuie să ne cunoaștem pe noi înșine și prin noi, cel puțin de la timpul concepției (impregnării) până la vârsta adultă. Și pentru că nu este așa, pentru că cineva începe să se cunoască numai atunci când devine o ființă umană deplină, este lipsit de capacitatea de a se auto-cerceta.

Nici o persoană nu se cunoaște

Cel de-al doilea motiv este că, pentru a cunoaște ceva, trebuie să-i respectați în primul rând calitățile sale negative. Și nu se pot vedea propriile greșeli (iar în măsura în care poți împrumuta din ceea ce vezi în alții, privești într-o oglindă care nu iluminează). Este așa pentru că orice rău pe care cineva trebuie să-l primească vine la el ca plăcere, altfel nu ar primi. De asemenea, este o lege că ori de câte ori există plăcere, o persoană nu o consideră ca fiind ceva rău, decât după multe experiențe care se dezvoltă din ea. Cu toate acestea, acest lucru necesită zile și ani, precum și memorie, concluzii și observații, de care nu toată lumea este capabilă. Din acest motiv, nimeni nu se cunoaște pe sine.

Dar cabaliștii au realizări și au ajuns la o chestiune completă. Asta înseamnă că ei sunt răsplătiți cu atingerea tuturor acelor grade în realitate pe care cineva le poate atinge. Se consideră că aceștia au atins o problemă în întregime și că materia completă se numește „suflet”.

Acest suflet este posesia lui Adam HaRișon

Am explicat deja mai sus, în punctul 2, că lumile sunt atinse în două moduri – de sus în jos și de jos în sus. În primul rând, cineva atinge de sus în jos, suspendarea sufletului. Ulterior, vine de jos în sus, aceasta fiind realizarea însăși.

Prima progresie se numește Ibur (impregnare), deoarece este echivalentă cu o picătură care se detașează treptat de creierul tatălui și este impregnată în mamă până la apariția în lume. Acesta este considerat ultimul grad de sus în jos, adică luând în considerare cauza nou-născutului. La urma urmei, până atunci a fost conectat într-o anumită parte la mama și tatăl său, adică la cauză, și pe măsură ce a intrat în lume a devenit independent și aceasta este ordinea de sus în jos.

Și motivul pentru toate acestea este că gândul lui este unic. Prin urmare, toate incidentele sunt aceleași, iar generalul este similar cu particularul.

Concepția și creșterea unui corp ca un suflet

Din momentul nașterii, când la cel mai îndepărtat punct începe întoarcerea la atingere, de jos în sus, aceasta se numește „Legea dezvoltării” și urmează aceleași căi și intrări care au coborât de sus în jos.

Cabaliștii o ating, dar pentru ochii corporali par a fi stări obișnuite – lente, graduale – până când nivelul lor devine tatăl și mama. În acel moment, se consideră că a atins toate gradele de jos în sus, adică un grad complet.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Înțelesul concepției și nașterii

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts