De sus în jos și de jos în sus

0
16

Creșterea mărturisește despre concepție

Și din moment ce cele două progresii, de sus în jos și de jos în sus, sunt la fel de asemănătoare ca două picături într-un iaz, putem înțelege progresia de sus în jos prin observarea progresiei de jos în sus, care este a doua evoluție a dezvoltării, și anume creșterea.

Astfel, descoperiți că există patru stări în cele patru lumi ABYA, începând cu Asya, cum ar fi examinarea progresului creșterii unui fruct de la plantare la maturare completă.

1) Înainte de a apărea semnele de coacere, care sunt toate legile stărilor în fruct. Aceasta este lumea din Asya.

2) Din momentul în care îl puteți mânca și să fiți sătui, deși este încă lipsit de gust. Acesta este Yețira.

3) Din momentul în care poate fi detectată în el o aromă. Acesta este Beria.

4) Din momentul în care apare gustul și frumusețea completă și este Ațilut. Această ordine este de jos în sus.

Fiecare emanat și născut vine prin două căi

Întreaga chestiune de sus în jos și de jos în sus, explicată în cele patru lumi ABYA, se aplică chiar și celui mai mic element din lume, adică în fiecare cauză și consecință. Cauza este tatăl, rădăcina, agentul. O consecință înseamnă că a fost operată și făcută de cauză. Din acest motiv, este considerat un pui, o ramură sau o extensie și o cauză.

Semnificația acestor două evoluții este înțeleasă în particular, la fel ca în general. De sus în jos este o modalitate de a separa cauza de consecința ei până când ea se va ivi și va deveni o autoritate pe cont propriu. Și de jos în sus este legea dezvoltării care o trezește să crească de jos în sus până când își atinge cauza. Asta înseamnă că devine complet egală cu aceasta.

După cum am explicat mai sus, tatăl corporal și urmașii care provin de la creierul tatălui până la naștere sunt timpul ascensiunii de jos în sus. Ar trebui să discerni la fel în toate cele patru tipuri: mineral, vegetativ, animat și vorbitor.

Așa cum este în emanarea elementelor spiritualității, așa este în toate lumile. Aceasta se datorează faptului că dintr-unul [Ehad (unic)] apare Yechida (unitate), iar toate căile pe care Yechida le-a primit au necesitat toate succesiunile ulterioare, atât în ​​general, cât și în particular.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Înțelesul concepției și nașterii

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts