Esența percepției intelectuale

0
53

Știți deja că cei intelectuali, cu trupuri, nu sunt apăsați să-și cunoască emanatorul, așa cum nu sunt apăsați să-și cunoască prietenii, care sunt ca ei. Este așa pentru că un prieten, ca un frate, nu recunoaște numai spiritul și internitatea lui, fără îmbrăcăminte, deoarece mintea însăși este deja înfășurată în îmbrăcăminte, adică în puterea imaginației.

Și pentru că nu se poate imagina o formă spirituală, acel tip este invizibil pentru el. Și totuși, privirea lui continuă să cadă spre exterior, ceea ce înseamnă corpul prietenului și mișcările fizice. Și prin persistență, ei vor recunoaște cu desăvârșire toate gradele spirituale din el, căci acesta este tot ceea ce vrea să știe, și nu propriul trup corporal, desigur.

El nu va simți nici o lipsă sau tristețe în faptul că nu-și cunoaște mintea și gradele în forma lor spirituală reală, deoarece nu este obligat să-și cunoască mai mult prietenul decât pe el însuși. Și nici chiar internalitatea lui nu o atinge.

Din acest motiv, atunci când creatura este versată în toate legile naturii și în ordonanțele sale corporale și le observă cu sârguință, se poate spune că îl cunoaște pe Creator față în față. Este vorba de cineva care vorbește cu prietenul său, în care fiecare dintre părțile sale este aderentă la prietenul său în similitudine, adică o putere de imaginație a formelor și mișcărilor intelectuale.

Și când cercetăm esența minții în cea mai bună măsură a abilităților noastre, vom constata că este prin colectarea de ființe spirituale, iar din acea colecare omul își extinde „conduita”. Asta înseamnă că toate avantajele omului față de animal sunt că în om există un organ care poate aduna în el ființe spirituale.

De asemenea, avantajul unei persoane față de alta este în puterea extensiei menționate mai sus, iar în formele ființelor în sine, se extind ființe importante și alte ființe care nu sunt atât de importante.

Diferența dintre o ființă spirituală și guvernare este aceea că o limită a ființei este o imagine intelectuală care se extinde și este prezentă în mintea nemodificată, adică nu poate fi explicată prin evenimente care se întâmplă peste timp.

Și guvernarea se află sub influența timpului și a locului. Este la fel cum unul care este în mod natural zgârcit poate da o mare donație o dată în viața sa, datorită locului sau momentului.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Din trupul meu voi vedea pe Dumnezeu

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts