Extensiile care se adună în mintea omului

0
93

Știți că pregătirea menționată mai sus, numită „mintea omului”, este ca o picătură din extractul tuturor organelor și calităților trupului corporal. Ea devine atașată la primele prelungiri care se adună și se extind către mintea ta.

De exemplu, în timp ce e încă un copil, o persoană urmărește conduita lumii și a Creatorului său. Unii dintre ei devin atașați de cunoaștere, unii de bogăție și alții de putere. Dacă el alege calitatea cunoașterii pentru că îi place, rezultă că el a atras în el o bună creație, de la care se vor extinde bunele conduite. Dar, dacă se agăță de bogăție, se spune că el a atras în mintea lui o ființă spirituală inferioară.

Mai târziu, când crește, el vede mai multe măsuri. De exemplu: Un om își lasă toate bunurile corporale și se dedică învățării, în timp ce altul alege învățarea, dar încă se angajează în chestiuni lumești. Dacă acest copil primește meritul celui dintâi, atunci și-a extins o minte bună în mintea lui. Dar dacă el îl favorizează pe cel de-al doilea, atunci el a atras în sine o ființă inferioară.

Apoi vin tipurile de învățare – de la Creator sau de la creaturi – și apoi verifică dacă să primească recompense sau să nu primească recompense. Toate aceste imagini sunt ființe create, iar din acea colecție se fabrică o substanță numită „minte”.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Din trupul meu voi vedea pe Dumnezeu

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts