Fără pluralitate în esența eternității

0
162

… Într-adevăr, cine seamănă pentru pâine nu este meticulos în alegerea locului, a unui loc special, ci de relația pozitivă dintre loc și sămânța lui, în orice loc unde seamănă și găsește pâine suficientă, el este mulțumit fără profit și fără vreo valoare a locului în sine, căci este aceeași peste tot. Acesta este sensul când cineva spune: “Lumea a fost creată pentru mine”, pentru că întreaga lume îl mulțumește. Întreaga lume a fost creată doar pentru a conduce acest lucru, deoarece nu există pluralitate în esența veșniciei și toate formele sufletelor sunt o esență unică. Este așa pentru că nu există nici o “parte” în spiritualitate, iar întreaga problemă a deficienței și corecției este o nouă creație făcută prin dezbrăcare vechii forme. Acestea sunt delectările Creatorului, ca și în “Împăratul este glorificat în mulțimea poporului”.

Înțelege că nu există pluralitate a delectării în Creator, în răscumpărarea generală a întregii lumi, mai mult decât răscumpărarea unui suflet la un moment dat. Acest lucru se datorează faptului că oamenii și corpurile îndepărtate nu au fost adăugate dincolo de timp, pentru că una câte una se numesc “două cuplări”, ale cerului și pământului. Două persoane la un moment dat se numesc “o cuplare”, iar sufletul este în comun al lor, în mod egal, fără scădere sau adăugare, ca în noroc, timp, cauză sau vârstă, pentru că toți aceia care se nasc în același timp împărtășesc aceleași semn (noroc).

Astfel, este clar că scopul principal al creării celor 6.000 de ani este de a multiplica generațiile și momentele în care cuplajele se vor schimba și se vor multiplica, dar nu și de a multiplica corpurile. Altfel, ar fi dificil, pentru că El ar fi putut crea toate trupurile celor 6.000 de ani într-un an. Mai mult, se știe … astfel încât trupurile sunt reînnoite, iar primele se încarnează și vin în timp și în generații, adică “sufletul lor vital”, care este rădăcina vorbitorului.

Prin urmare, nu îi pasă deloc în care organism va dezvălui dorința atâta timp cât dorința este dezvăluită, indiferent de cine este dezvăluită. Este la fel cum nu contează cum arată fața tipografului, atâta timp cât cartea este imprimată. Dar tipografii, care sunt numeroși în lume, sunt ca o picătură într-o găleată și ca praful balanței, consumați și pierduți în furia lor. Cu toate acestea, avem nevoie de un tipograf capabil în munca sa, iar oricine va face lucrarea își primește răsplata completă, iar cunoașterea nu-i va necesita în mod particular fața, ci mai degrabă oricine are o inimă bună, va ridica un dar Domnului, și cu cât se grăbește mai mult, cu atât este mai bine în și de la sine.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Semnificația literei Chaf din Anochi

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts