Recunoașterea realizării – numai pe calea Torei

0
115

Mă întreb de cercetătorii dumnezeirii, a căror cercetare este o rușine pentru noi, căci ei exercită pentru a aduce dovezi la ceea ce este cunoscut și nu necesită dovezi și resping și desconsideră ceea ce este ascuns de negarea limitelor corporale.

Adevărul este că prima percepție nu are nevoie de nici o dovadă filosofică, deoarece este primul concept oricum te-ai întoarce. Este similar cu a cere unei persoane: „Cine a scris această carte minunată de înțelepciune?” Și el ar răspunde că, într-adevăr, nu există un astfel de înțelept în lume, dar s-a întâmplat doar ca băiatul său să verse cerneală pe acele pergamente, răspândită sub formă de litere, creând aceste combinații în legături de minunate cuvinte de înțelepciune.

Într-adevăr, toate ascunderile sunt de la Providența Lui față de creaturi, iar negarea lor este, de asemenea, prin limitele corporale. Dar despre asta ei păstrează cu totul tăcerea, căci într-adevăr aceasta nu poate fi păstrată decât în ​​calea Torei și Mițvot (porunci) și nu prin vreun fel de control al lumii.

De asemenea, trebuie să știți că existența unei realități trebuie să se extindă de la senzația Providenței. Aceasta se numește „conștiință completă”, care aduce cu ea dragostea Lui și recompensa Sa plăcută. Nu este așa cu ceea ce se extinde prin seaca cercetare intelectuală; aceste cunoștințe nici nu adaugă și nu scad.

Acesta este semnificația a ceea ce au spus înțelepții noștri, că este cel care este prezent și cel care este absent. Rezultă că toate sufletele lui Israel erau prezente la poalele Muntelui Sinai, deoarece din acel eveniment s-au extins toate sufletele lui Israel de-a lungul generațiilor. Este așa cum am spus, că se referă la sufletul trupului, care este HaVaYaH și la deficiența sa. Extinderea vitalității depinde de determinarea deficienței, căci am văzut că dacă nu este pozitivă, sufletul intelectual nu ar mai fi deficient. Astfel, nu ar putea să se hrănească până la sațietate și ar fi anulat cu totul.

Dar este o minune faptul că regula despre a vedea este că dorința o însoțește imediat fără nici o forțare și hrănește imediat pentru a stabili această dorință, așa cum este scris: „ca zilele voastre să se înmulțească”, și anume păstrarea Torei și a statutului său. În felul acesta, legea despre văz este evidentă ca și cum ar fi primit-o la Sinai astăzi, și în fiecare zi este la fel de nouă pentru ei, pentru că depinde de legea privitoare la aceasta. Dar atunci când încalcă orice lege din Tora, ei rămân cu promptitudine în întuneric, ca niște oameni orbi care nu au văzut niciodată lumina.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Din trupul meu voi vedea pe Dumnezeu

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts