Trup și suflet

0
73

Calificare pentru cultivarea sufletului

Este imposibil să-ți susții corpul în lume fără o anumită cunoaștere a naturii corporale, cum ar fi cunoașterea medicamentelor care sunt letale și a lucrurilor care ard și fac rău, precum și cunoașterea și evaluarea a ceea ce este în inima prietenului, fără de care este imposibilă existența în lumea materială.

Pur și simplu, sufletul omului nu poate exista în lumea următoare până când nu a dobândit o anumită cantitate de natură a sistemelor lumilor spirituale, a schimbărilor, a cuplărilor și a generațiilor lor.

Discernem trei perioade în corp: Prima este din momentul nașterii, când cineva nu are nicio cunoaștere și tot ceea ce trebuie să știe pentru a exista vine de la tatăl și mama sa și el este susținut prin respectare și înţelepciune. Această stare este primul Katnut (alăptarea).

A doua este când o persoană a crescut și a dobândit cunoștințe. În acel moment se poate reține de la lucruri care dăunează corpului prin respectarea comună – a tatălui și a mamei și a lui însuși. Acesta este al doilea Katnut (copilărie).

A treia este starea de Gadlut (maturitate), când cineva a dobândit suficiente cunoștințe pentru viață, să se îngrijească suficient de mult pentru a supraviețui. În acel moment, cineva se îndepărtează de autoritatea tatălui și a mamei și dobândește autonomie. Acesta este cel de-al treilea statut, statutul de Gadlut.

De asemenea, în ceea ce privește sufletul, o persoană se reîncarnează până când dobândește înțelepciunea adevărului în întregime. Fără ea, sufletul nu poate atinge nivelul său complet. Dar nu pentru faptul că aceste cunoștințe dobândite ridică nivelul sufletului. Mai degrabă este natura inerentă a sufletului că nu va crește prin efort propriu înainte de a dobândi cunoașterea naturii spirituale. Creșterea sa depinde de măsura cunoștințelor sale.

Motivul este că, dacă ar putea crește fără cunoaștere, ar fi rănit, ca un copil care este ignorant și nu poate merge. Dacă ar putea merge pe picioarele sale, s-ar arunca în foc.

Totuși, creșterea provine în primul rând din fapte bune, care depind de atingerea înțelepciunii adevărului. Și ambele – cunoașterea și faptele bune – depind de atingerea înțelepciunii adevărului. Și pentru motivul de mai sus, ambele se întâlnesc. Acesta este sensul: „Dacă nu știți … ieșiți”, „mergeți și vedeți”, etc.

Prin urmare, fiecare suflet complet atinge toate sufletele de la Adam HaRișon până la sfârșitul corecției, după cum percepe cunoștințele și vecinii și, după cunoașterea unuia, se păzește de ei sau se conectează și trăiește cu ei. Și nu este surprinzător faptul că cineva atinge toate sufletele, din moment ce spiritualitatea nu depinde de timp sau de loc și acolo nu există moarte.

Trup si suflet

Fiecare trup este nerăbdător și irascibil, pentru că trăirea lui se face prin încarnări prin cei șapte ani de foamete și cei șapte ani de abundență. Este o lege inexorabilă că anii foametei fac ca ani de abundență să fie uitați, iar trupul să se reîncarneze în ei ca niște pietre șlefuite de apă. Și o altă situație apare peste tot – își imaginează că prietenul lui e fericit și mulțumit.

Aceasta se întâmplă deoarece, la baza lui, sufletul este zdrobit între înclinația bună și înclinația rea. Se încarnează între ele, uneori simțindu-și ușurarea prin înclinația bună din jurul său, iar alteori, suferind o situație suplimentară a înclinației rele înconjurătoare.

Obținerea de cunoștințe în Corporalitate și Spiritualitate

Legătura dintre trup și suflet este numai că în cel dintâi se întâmplă lucrurile în mod natural și de la sine, iar în cel din urmă se întâmplă prin muncă și relația comună dintre corpul spiritual și cel corporal.

Avantajul spiritualului asupra corporalului este acela că există realitate chiar fără a se atinge toate incidentele, asemănătoare cu percepția unui copil, care nu cunoaște motivul pentru lucru și nici nu va mânca ceva care este dăunător. Dar în spiritual, nici o realitate nu este atinsă înainte de a cunoaște evenimentele și rezultatele lor. În măsura cunoașterii evenimentelor, la fel este și realizarea măreției proprii și realizarea realității spirituale înconjurătoare.

din cartea  Fructul unui Înțelept

eseul Din trupul meu voi vedea pe Dumnezeu

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts