Dilema

0
164

Lumea se zbate în dileme, caută răspunsuri. Din păcate, toţi privesc în urmă fiindcă înainte nu văd nimic. Dar toţi am învăţat la şcoală ca lumea nu poate merge înapoi, e împotriva naturii.

Am evoluat social, tehnologic, etc şi am schimbat în jurul nostru tot. În mai bine, am zis noi… Acum, orbecăim căutând de fapt întoarcerea la „natura umană”. Adică? Aici, în fraza finală e cheia. Schimbare înseamnă o ţară, un om, un sistem.

Ţara este planeta Pământ, omul are 7 miliarde de celule, sistemul este unic, complet, global. Nu avem ce revitaliza, sistemul există, atâta doar că noi am ieşit din el. Noi am uitat ce e iubirea. Am redus-o la instinct animal.

Da, tânjim după siguranţă, dar pentru toţi, bunăstare, dar pentru toţi, familie cu 7 miliarde de membri în care nu avem nevoie de adrenalina prădătorului. Ea a fost cea care ne-a adus la marginea prăpastiei.

Se numește simplu : egoism.

Egoismul este cauza a tot ceea ce este rău. Vedem asta în ceea ce se întâmplă. Incapabili să pună lumea în ordine, oamenii o distrug, se ruinează ei însăşi, rupând relaţiile şi distrugând natura. Suntem incapabili să avansăm către bine şi să ne facem o viaţă bună, cu răul care este ascuns în noi.

Dacă noi am fost doar egoiști individuali, atunci fiecare dintre noi ar experimenta mici probleme și ghinioane, însă am ști cum să le rezolvăm. Totuși, astăzi, când dezvoltarea noastră ne-a adus la o stare in care acest intreg sistem este blocat și închis în mod rigid, noi nu știm ce să facem.

Fiecare dintre noi  nu mai este capabil să facă față problemelor din viața sa. Criza este prezentă peste tot: de la viețile noastre private de familie, la muncă, și cu noi înșine, până la criza globală a societății, culturii, și chiar a ecologiei, adică în natura din jurul nostru.

Criza este pe cale de a fi revelată peste tot – în interiorul omului și în exteriorul său. Și acesta nu știe cum să facă față acestui lucru, deoarece se află într-un sistem închis, integral.

Și acum nu ne-a rămas altă posibilitate; sub presiunea suferinței, treuie să găsim o conexiune între noi care va fi similară cu sistemul superior astfel incât aceste două lumi, cea de sus si această lume, să se potrivească una cu alta, până când se vor uni complet, într-un întreg.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts