Necesitatea de a crea o organizație globală

0
144

NECESITATEA DE A CREA O ORGANIZAȚIE GLOBALĂ

  • Acest câmp informațional este ceva străin sau este ceva prezent în noi, pe care trebuie doar să-l revelăm?
  • Este deja instilat în noi. Această abilitate a fost exprimată în anumiți indivizi, de-a lungul istoriei. Aceștia sunt oamenii care aspiră la această stare, care doresc să o cerceteze, să o transmită și să o realizeze, într-o oarecare măsură.

În trecut ei erau filozofi, utopici și, în parte, socialiști. Astăzi sunt oameni de știință, cercetători, politicieni și oameni de afaceri. Așa după cum știm, nucleul Clubului de la Roma era alcătuit din oameni de afaceri de succes și politicieni. Acești oameni sunt complet diferiți, dar ca regulă, sunt toți educați și ante-gânditori. Ei sunt oameni cu o viziune largă, care se pot ridica deasupra intereselor lor personale și pot simți o anumită presiune interioară. Astăzi există în lume mulți oameni care sunt astfel.

Este necesară crearea unei organizații mondiale care să-i includă pe toți acești oameni, indiferent de origine sau de convingeri sociale sau politice, astfel încât ei să se poată reuni și dezvolta un sistem unic de educație integrală, pe care să-l ofere lumii.

Organizația noastră lucrează la asta și dorim să colaborăm cu toți cei care sprijină această idee. Nu punem nici un fel de condiții.

  • Ați spus că trebuie să punem în practică principiile integralității în următorii 10 ani. Ce anume ar trebui să facem și cum putem începe să realizăm ceea ce ați descris?
  • Punerea în practică trebuie să aibă loc prin mai multe canale. Trebuie să luăm în considerație mentalitatea fiecărui grup de populație, acestea trebuie abordate diferențiat, ținând cont de tipul de activitate pe care o desfășoară și de vârsta lor. Trebuie să implicăm toate sistemele mass-mediei, dezvoltându-le treptat și susținând seminarii zilnice la locurile de muncă. Oamenii care nu lucrează vor trebui să ia parte la diferite evenimente și să frecventeze cluburi de studiu. Va fi ca un fel de universitate mondială, în care fiecare persoană de pe pământ trebuie să urmeze acest curs pentru a deveni ”un om nou”, în care se vor explica în termeni simpli, toate noțiunile discutate de noi. Este necesar, în plus, să existe tot felul de studii practice la care să participe oamenii.

Jumătate din orele de școală ar trebui dedicate unor asemenea studii. Ar trebui ca ele să devină cel mai important lucru în societate. Această idee trebuie să permeeze fiecare persoană, din toate părțile, prin comunicare, conexiune, interacțiune și ajutor reciproc. Dar, în primul rând, omul trebuie să fie dispus la asta, în interiorul lui. Trebuie să reconstruim treptat întreg sistemul.

Industria și producția trebuie reformate, pentru că suntem rupți de Natură nu numai în gândurile noastre ci și pe plan material. Trebuie să trecem la un consum rezonabil, să luăm din pământ doar atât cât ne este necesar să existăm. Nu ar trebui să trăim într-un mod restrictiv, ci la nivelul consumului unui om normal și nu peste. În acest fel vom fi recunoscători ”pământului mamă”.

Trebuie să învățăm oamenii. Treptat, prin școli, la locul de muncă, la TV, prin internet, toată lumea va începe să înțeleagă ce înseamnă integralitatea. Totul trebuie să lucreze pentru îndeplinirea obiectivului nostru: supraviețuirea.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts