Noua formă de educație

0
347

Nu trebuie să fii un om de știință pentru a înțelege noua formă de educație.

Oameni de știință, economiști, psihologi, sociologi, precum și propriile noastre experiențe, ne spun că nu mai avem de ales, trebuie să avem grijă unul de altul și să acționăm ca un singur organism. Cu toate acestea, propria natură crede altfel. Crede că ar trebui să primească în primul rând pentru sine, să-și îndeplinească propriile dorințe, nu să aibă grijă de ceilalți. Iar dacă decide să aibă grijă de alții, e doar pentru propriul beneficiu.

Dar nu este suficient pentru ca să te simți satisfăcut. Într-o familie unită, eu nu cred că este așa; Cred că întreaga familie este ca unul, nu îmi condiționez comportamentul pentru propriul beneficiu. De asemenea, Legea Forței Globale ne convinge să ne gândim la lume ca la un tot unitar.

Pentru a face asta, fiecare dintre noi trebuie să-i ajute pe ceilalți, în așa fel încât să construim împreună un nou sistem de educație, integral, ceea ce ne va conecta și ne va arăta că nu avem de ales.

Atunci, cum ne putem uni?

 

Îți poți schimba natura, prin dezvoltarea unei obișnuințe

În natură există o lege specială prin care putem ajunge mai aproape unul de altul și a ne depăși ego-urile. Este numită “Obișnuința devine o a doua natură.” Știm că pentru a obține rezultate satisfăcătoare, vom repeta de multe ori anumite acțiuni. Efectuăm acțiunea până când ea devine un obicei pentru noi. Cu toate acestea, șansele de a deveni un obicei depind de măsura în care mediul ne obligă să facem acest lucru, de măsura în care toată lumea o face și de gradul în care acțiunea este susținută de tot ceea ce vedem în jurul nostru.

Prin urmare, dacă am iniția o educație și un mediu propice pentru fiecare dintre noi, vom fi capabili să avansăm spre o stare în care o persoană să fie impresionată de modul în care oamenii sunt atenți cu ceilalți. Putem face acest lucru prin influența opiniei publice prin intermediul mass-media și prin explicații.

Trebuie să pretindem intenționat să le fie bine altora, să fim grijuli față de alții, la fel ca într-o familie și să arătăm că ne pasă de ceilalți la fel de mult ca de noi înșine. Trebuie să ne menținem în această acțiune tot timpul, ca și cum am fi deja o societate corectată.

Treptat, prin exercitarea unui astfel de comportament, prin opinia publică, precum și prin influența mediului, vom începe efectiv să gândim în acest fel. Vom fi impresionati de aceasta atât de mult încât vom dobândi un obicei intern fără de care nu vom mai putea trăi. Astfel, deși vom absorbi obiceiul din exterior, fiind obligați să-l preluăm, iar el va deveni o a doua noastră natură, la fel ca natura cu care ne-am născut.

 

Vei vedea cât de ușor te poți desprinde de a fi sclavul naturii tale

Acesta este motivul pentru care este imperativ să folosim legea “Obișnuința  devine o a doua natură.” Depinde de măsura în care ne aflăm sub propria presiune și a presiunii sociale de a ne aminti de acest joc și astfel, să avansăm.

Ai putea spune că acționăm ca niște copii. Ei își imaginează că fac ceva important, că au construit ceva, în timp ce noi știm că este un joc și nu ceva real. Copiii fac greșeli în jocurile lor, construiesc, apoi dărâmă și construiesc din nou. Dar tocmai prin aceste jocuri, învață și înțeleg.

Fără jocuri, un copil ar crește sălbatic. Acesta este motivul pentru psihologii și alți profesioniști construiesc sisteme speciale de jocuri pentru copii, din diferite materiale și în diferite forme. Aceasta este singura cale prin care putem avansa.

Chiar dezvoltarea noastră fizică ar fi imposibilă fără jocuri. Noi le numim “sport”. Un sport este un joc în care, prin diferite exerciții, ne obișnuim să facem lucruri pe care nu le-am putea face fără practică, adică fără repetarea continuă a aceleiași acțiuni. Într-adevăr, putem realiza lucruri mari prin obișnuință.

Putem vedea, de asemenea, că persoanele care locuiesc împreună se simt unul pe altul și se înțeleg unul pe altul chiar și fără cuvinte. E ca un discurs intern, rezultat al obișnuinței, pentru că trăind sub același acoperiș și simțindu-se unul pe altul, ei devin “incluși”, contopiți unul un altul. În trecut, națiuni întregi și civilizații au fost construite în acest fel, printr-un amestec de oameni străini, care până la urmă conviețuind împreună au dobândit caracteristici comune.

Cu alte cuvinte, legea “Obișnuința devine o a doua natură”, există în special pentru noi. Prin această lege, vom ajunge la o stare în care să ne asumăm formule contrare naturii noastre și să ne transformăm interior. Acesta este modul în care avansăm și ne construin pe noi înșine.

Prin această schimbare de sine ne putem elibera de natura noastră înascută și să începem un nou nivel de existență.

 

 

 

 

 

 

 

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts