Nu există dispense pentru vârstă

0
139

NU EXISTĂ DISPENSE PENTRU VÂRSTĂ

  • Ce ar trebui să conțină acest curs? Cine ar trebui să-l predea?
  • Va trebui să pregătim mulți educatori și instructori, deși, în condițiile de astăzi, lecțiile se pot ține și virtual.

Într-o corporație se activează un ecran, oamenii stau într-o cameră și încep să urmărească filme, să participe la jocuri și discuții. În plus, prin internet, transmisia poate fi accesată de toată planeta.

Dar, în paralel, este necesar să pregătim oameni. Profesia de educator este cea mai cerută profesie a zilelor noastre.

Am lucrat întotdeauna asupra educației, dar acum trebuie să privim educația în mod diferit si să insistăm asupra creșterii, pentru ridicarea morală a omului la nivelul ”uman”. Aceasta necesită eforturi conjugate.

Când explicați unei persoane că nu există o altă cale de urmat și că aceasta este necesitatea zilei de azi, acesta începe să înțeleagă asta, deși desigur că acest lucru nu se petrece pe loc. Apoi, prin eforturile unite ale organizației noastre și ale multor oameni care acționează în aceeași direcție, vom fi capabili să realizăm acest obiectiv. Nu avem de ales.

  • Cum ar trebui să se desfășoare întâlnirea dintre un specialist în educație integrală și, să spunem, un CEO interesat al unei companii.
  • Nu cred că acest proces are nevoie de aprobarea unui CEO. Totul trebuie să se desfășoare sub auspiciile ONU și UNESCO, care vor da linii directoare pentru toate guvernele. Fiecare guvern va face legi privitoare la schimbarea zilei de muncă, a programei școlare, etc.

Nimeni nu este scutit de înglobarea în acest sistem. Pensionarii primesc pensie doar dacă registrul de pensii confirmă că au luat parte la acest curs. Nu se acordă dispense pentru vârstă!

Astăzi persoanele în vârstă trebuie să fie atrase în acest proces, în funcție de abilitățile lor, pentru că noi ne includem în el prin dorințele noastre de a ne găsi în conexiunea corectă unul cu celălalt, prin urmare nu contează vârsta. Toată lumea are loc în acest sistem.

Oricine trăiește pe această planetă trebuie să aspire la această stare. În acest fel vom obține simpatia Naturii și răspunsul ei pozitiv. De aceea vorbim despre întreaga umanitate.

Va fi necesar să creăm o bancă de date corespunzătoare, care să conțină: informări, lecții, discuții și convorbiri, filme, clipuri, etc. Toate acestea trebuie urmărite, treptat și puse în practică, prin aducerea acestei informații în fața oamenilor.

Va fi necesară o armată de educatori care să viziteze corporațiile. În cadrul instituțiilor de învățământ, educatorii vor lucra permanent împreună cu profesorii.

Va fi necesar să organizăm cluburi, centre comunitare, locuri în care se oferă consultații gratuite, se organizează după-amieze interesante, jocuri, întâlniri și concerte. Totul trebuie făcut în spiritul unității, învățarea fiecărei persoane cum să devină inclusă în acest sistem, intern, cum să înceapă să-l simtă și, cel mai important, cum să simtă această rețea informațională, senzorială și rațională, prezentă între noi.

La sfârșitul zilei, suntem ca unul, o singură imagine umană. Cum pot începe să simt asta? În acest scop avem deja calitățile rudimentare interioare, dar trebuie să le dezvoltăm.

Da îndată ce oamenii încep să simtă acest lucru, ei vor începe, instinctiv, să acționeze în unitate. Rețeaua va începe să trăiască în ei, să îi controleze și vor urma această direcție comună de bună-voie și cu bucurie. Apoi vom descoperi o umanitate interconectată într-un organism unic, sănătos.

 

din cartea- Psihologia Societății Integrale

Capitolul – Esența educației integrale

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts