Sistemul imunitar al societății integrale

0
149

Societatea ca o familie…sună ca ceva îndepărtat de politică și de toate mijloacele pe care guvernul le folosește de obicei: putere și bani, dar nu există scăpare, deoarece oamenii trebuie să perceapă soluții precise în acest mod.

Dreptatea socială este făcută din cuvinte frumoase. Dar, ce este în realitate? De aceea, ar trebui mereu să observăm această abordare globală, integrală, fără de care nici o națiune, nici o societate, nu poate să pună în aplicare toate schimbările de astăzi. Fiecare trebuie să înțeleagă că nu există nici o altă abordare pentru a rezolva problemele.

Am intrat într-o interconexiune totală și completă în relațiile noastre, care necesită participarea fiecăruia în discuții și luare de decizii. Și totul se face într-un climat de concesii reciproce și ajutor, pentru că ”tortul” național pe care îl împărțim nu este nelimitat.

De aceea, trebuie să discutăm împreună despre acest lucru și fiecare trebuie să înțeleagă că nu va primi sută la sută din ceea ce-și dorește și că trebuie să facă concesii. Și, dacă spiritul de ”conexiune reciprocă” domnește între noi, va exista un acord total între toți cetățenii, ne vom da seama că nu putem avansa decât în acest mod.

Asta va aduce o atmosferă sănătoasă între oameni și deciziile vor fi luate în spiritul de participare și iubire. Prin urmare, asta va schimba atmosfera generală și această formă de luare a deciziilor va permite îmbunătățirea relațiilor între toate părțile conflictuale ale societății. Desigur, această abordare implică mai mult decât stabilirea de bune relații.

Dacă toată lumea se va așeza la ”masa rotundă” și fiecare începe să înțeleagă nevoile celorlalți și este dispus să sacrifice un pic de la sine, chiar din pretențiile sale justificate, în acest mod vom ajunge la un consens general printre oameni și ei vor începe să se conecteze.

Astfel, toate părțile și straturile sociale vor intra în rețeaua integrală, unind întreaga națiune. În acest mod vom dezvălui forța generală integrală care ne va ridica la un nivel superior de conștiință și existență.

 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts