Ascensiunea Lumilor (XII)

0
72

170) Astfel, când Mochin ajung la Parțuf Atik de Ațilut, el a crescut și a îmbrăcat GAR al Parțuf Hochma de AK, numit AB de AK, opus nivelului AB de Galgalta de AK, de unde primește Lumina Haya de Yechida. Și când Mochin ajung la Parțuf AA de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR de SAG de AK, opus nivelului AB de Parțuf AB de AK, de unde primește Lumina Haya de Haya de AK. Și când Mochin ajung la Parțufim AVI de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR constant de Atik, opus nivelului AB al Parțuf SAG de AK, de unde primesc Lumina Haya de Neșama de AK, care strălucește pentru ZAT și Gufim, de asemenea. Iar atunci când Mochin ajung la YEȘSUT de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR de AA constant, opus nivelului AB de MA de AK, de unde primesc Lumina Haya de MA de AK. Și când Mochin ajung la ZON de Ațilut, se ridică la GAR de AVI, opus nivelului de AB de BON de AK, de unde primesc Lumina Haya de BON de AK. De asemenea, primesc sufletele celor neprihăniți de la ZON.

Și când Mochin ajung în lumea Bria, se ridică și îmbracă ZA de Ațilut, de unde primește Behinat Ruah de Ațilut. Când Mochin ajung în lumea Yețira, Yețira urcă și îmbracă Nukva de Ațilut și primește din ea Lumina Nefeș de Ațilut. Iar când Mochin ajung în lumea Asya, se ridică și îmbracă lumea Bria și primește de la ea Behinat GAR și Neșama de Bria. În acel moment, lumea Asya este completată cu NRN de BYA. Astfel am explicat a doua ascensiune a fiecărui Parțuf al Parțufim ABYA care s-a ridicat și a crescut prin MAN a Behinei Gimel, pe care NRN de Țadikim a ridicat-o. (Ha Ilan, Diagrama nr.8)

A doua ascensiune este identică cu prima. În ceea ce privește lumea AK, care rămâne în locul ei, lumile ABYA urcă. În diagrama 8 de la sfârșitul cărții, vedem cum Roș al fiecărui Parțuf se îmbracă pe locul corespunzător al Parțuf AB de AK (nu SAG, ca în timpul primei ascensiuni). Atik se îmbracă pe AB de Galgalta, Arich Anpin – pe AB de AB, Aba ve Ima – pe AB de SAG, adică, toate primesc lumina lui Hochma de la AB.

În completare,  a se vedea Album de desene XVIII

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts