Ascensiunea Lumilor (XIII)

0
41

171) Cea de a treia ascensiune este atunci când cei inferieni ridică MAN de la Aviut de Behina Dalet. În acel moment, AHP de nivelul Keter de Yechida sunt sortate, în ceea ce privește finalizarea celui de-al doilea tip de zece Sfirot. Aceste Mochin strălucesc la ZAT și la Gufim, la fel ca la Parțufim de AK. Și când aceste Mochin traversează Parțufim ABYA, fiecare Parțuf se ridică, crește și îmbracă superiorul său, conform măsurii acelor Mochin.

Următorul paragraf descrie a treia ascensiune. În diagrama 9, putem vedea cum toate Parțufim ale lumilor ABYA se ridică încă un nivel și primesc lumina Yechida. Prin aceasta, toată Parțufim de Ațilut se îmbracă pe partea corespunzătoare a Parțufim de AK. Astfel, toate lumile ABYA, care erau la nivelul GE (KeterHochma), cu ajutorul celor trei ascensiuni, au acumulat vasele Bina, ZA și Malchut și au fost astfel umplute cu lumină.

În timpul primei ascensiuni, lumea Bria s-a urcat deasupra Parsei până în lumea Ațilut. În timpul celei de-a doua ascensiuni, Yețira a ajuns la Ațilut, iar în timpul celei de-a treia ascensiuni, Asya s-a ridicat deasupra Parsei către Ațilut. În timpul primei ascensiuni, lumea Asya s-a ridicat la nivelul Yețira; în al doua – la nivelul Bria; și în timpul celei de-a treia – la nivelul Ațilut.

Toate Reșimot care au rămas de la spargerea vaselor formează un lanț, de la cel mai slabă la cel mai puternică, mai dură, de la o corecție ușoară la una mai dificilă. Fiecare ciclu de corecție a anumitor suflete este numită o generație; ele primesc lumina care le corespunde de sus. Când sufletele mai grosiere coboară, ele necesită o lumină mai puternică, care duce la o corecție considerabilă, atât în ​​lumea spirituală, cât și în cea a noastră. Toate astea continuă până când va veni Corecția Finală (Gmar Tikun).

172) Astfel, când Mochin ajung la Parțuf Atik de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR al Parțuf Galgalta de AK și primește Lumina Yechida de Yechida de acolo. Și când Mochin ajung la Parțuf AA de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR de Parțuf AB de AK și primește Lumina Yechida de Haya de AK de acolo. Și când Mochin ajung la Parțuf AVI de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR de SAG de AK și primește Lumina Yechida de Neșama de AK de acolo. Și când Mochin ajung la Parțuf YEȘSUT, se ridică și îmbracă GAR de MA de AK și primește Lumina Yechida de MA de AK de acolo. Și când Mochin ajung la ZON de Ațilut, se ridică și îmbracă GAR de BON de AK și primește Lumina Yechida de BON de AK de acolo. Apoi NRN de Țadikim primesc Lumina Yechida de la ZON de Ațilut.

Și când Mochin ajung în lumea Bria, se ridică și îmbracă Parțuf YEȘSUT de Ațilut și primește Neșama de Ațilut de acolo. Și când Mochin ajung în lumea Yețira, se ridică și îmbracă Parțuf ZA de Ațilut și primește Behinat Ruah de Ațilut. Iar atunci când Mochin ajung în lumea Asya, se ridică și îmbracă Nukva de Ațilut și primește de la ea Behinat Luminii Nefeș de Ațilut (Ha Ilan, Diagrama nr.9).

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts