Ascensiunea Lumilor (XIV)

0
45

173) Se dovedește că acum, în timpul celei de-a treia ascensiuni, cele cinci Parțufim din Ațilut au fost completate cu trei niveluri: Neșama, Haya și Yechida de la AK, cărora le lipsea în stare constantă. Prin urmare, se consideră că aceste cinci Parțufim au crescut și au îmbrăcat cele cinci Parțufim ale AK, fiecare în Behina corespunzătoare în Parțufim de AK.

De asemenea, NRN de Țadikim au primit GAR care le lipseau. Cele trei lumi BYA aflate sub Parsa de Ațilut aveau numai NRN de Lumină din Hasadim în stare constantă, au plecat de la Hochma prin forța Parsei de deasupra lor. Acum însă s-au ridicat peste Parsa și au îmbrăcat YEȘSUT și ZON de Ațilut și au NRN de Ațilut, când Lumina Hochma strălucește în Hasadim.

174) Trebuie să știm că NRN de Țadikim îmbracă în mod permanent numai Parțufim BYA sub Parsa:

  • Nefeș îmbrăcă cele zece Sfirot din Asya;
  • Ruah – cele zece Sfirot din Yețira;
  • Și Neșama – cele zece Sfirot din Bria.

Se dovedește că, deși primesc de la ZON de Ațilut, îi atinge numai prin Parțufim BYA, care îi îmbracă. La fel și NRN de Țadikim, împreună cu ascensiunile celor trei lumi BYA. Se dovedește că lumile BYA cresc numai în funcție de măsura de primire a abundenței de către NRN de Țadikim, adică, potrivit MAN, sortate de ei.

Vorbim despre Parțuf Adam HaRișon care a fost spart și a cărui vase au fost amestecate și sunt acum în lumea BYA. Conform cererii ridicate de fiecare dintre aceste fragmente, lumile BYA devin agitate și, la rândul lor, trezesc ZON de Ațilut. Apoi, trec la Gar de Ațilut și apoi la AK, care primește lumină din Lumea Infinitului, se mișcă treptat, prin toate lumile, coborând spre sufletul care a înălțat MAN. Sufletul se ridică la corecția sa individuală, în conformitate cu lumina primită.

175) Astfel, s-a arătat clar că în starea constantă există doar VAK fără Roș în toate lumile și Parțufim, fiecare conform cu Behina. Chiar și NRN de Țadikim sunt considerate doar VAK, deoarece, deși au GAR de Neșama din lumea Bria, aceste GAR sunt considerate VAK, comparativ cu lumea Ațilut, deoarece sunt considerate Lumina Hasadim, separate de Hochma.

De asemenea, Parțufim de Ațilut, deși există GAR în Roșim, ele sunt considerate doar VAK, deoarece nu strălucesc la Gufim. Și toate Mochin care ajung în lumi, care sunt mai mult decât VAK, vin doar prin MAN pe care Țadikim o ridică.

Cu toate acestea, aceste Mochin pot fi acceptate numai în Parțufim prin ascensiunea celui inferior până la locul celui superior. Acest lucru se datorează faptului că, deși sunt considerate a fi completarea celui de-al doilea tip de zece Sfirot, în ceea ce privește Gufim și ZAT în sine, acestea sunt încă considerate ca sortare a AHP de primul fel, care nu sunt completate în locul lor, ci numai când se află în locul celui superior (punctul 142). Prin urmare, cele cinci Parțufim de Ațilut nu pot primi Neșama, Haya și Yechida de AK, cu excepția cazului în care se ridică și îi îmbracă.

De asemenea, NRN și cele trei lumi BYA nu pot primi NRN de Ațilut, cu excepția cazului în care acestea urcă și îmbracă YEȘSUT și ZON de Ațilut. Acest lucru se datorează faptului că aceste AHP de al doilea tip, care aparțin ZAT și se extind de sus în jos până la locul ZAT, vor fi sortate numai la sfârșitul corecției. De aceea, când cele trei lumi BYA se ridică și îmbracă YEȘSUT și ZON de Ațilut, locul lor constant, de la Parsa în jos, rămâne complet lipsit de orice Lumină a Kdușa.

Și există o diferență de la Chazeh în sus de lumea Yețira și de la Chazeh în jos. Acest lucru se datorează faptului că, așa cum a fost explicat mai sus, de la Chazeh de lumea Yețira în jos, acesta este locul permanent al Klipot (punctul 149). Dar din pricina păcatului lui Adam haRișon, cele patru de jos ai Yețira de Kdușa și cele zece Sfirot de Asya din Kdușa au coborât și au îmbrăcat acolo (punctul 156). Prin urmare, în timpul ascensiunilor BYA la Ațilut, nu există nici Kdușa, nici Klipot de la Chazeh de Yețira în sus. Dar de la Chazeh de Yețira în jos, există Klipot, deoarece aceasta este secțiunea lor.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts