Ascensiunea Lumilor (XVI)

0
45

178) De asemenea, trebuie să țineți cont de ceea ce se spune despre scara de grade, așa cum se află în Mochin permanente, nu se schimbă niciodată prin toate aceste ascensiuni. La urma urmei, s-a explicat că motivul pentru toate aceste ascensiuni a fost că NRN de Țadikim, care stau la BYA, nu pot primi nimic înainte ca toate Parțufim superioare să le transfere de la Ein Sof. În această măsură, chiar și cei de sus, prin Ein Sof, cresc și se înalță, fiecare în propriul superior (punctul 161).

Se dovedește că, în măsura în care crește un grad, toate gradele prin intermediul Ein Sof trebuie să se ridice și ele. De exemplu, atunci când ZON se ridică din starea lor constantă, sub Tabur de AA, îmbracă Chazeh de AA în jos, apoi AA se ridică la un nivel deasupra stării sale constante, de la Peh de Atik în jos, îmbracă GAR de Atik. În urma lui, toate gradele interne se ridică și ele: HGT s-au ridicat la locul GAR constant, iar de la Chazeh până la Tabur s-au ridicat la locul HGT constant, iar de la Tabur s-a ridicat în locul de la Chazeh prin Tabur.

În consecință, ZON, care a crescut până la locul de la Chazeh prin Tabur de AA constant, este încă sub Tabur de AA. Acest lucru se datorează faptului că, la acel moment, Tabur de AA de mai jos se ridicase deja de la Chazeh până la Tabur. (Ha Ilan, Diagrama 4: ascensiunile ZON în starea constantă a celor cinci Parțufim din Ațilut, care se ridică și îmbracă în timpul obținerii Neșama la GAR de YEȘSUT, de la Peh de AVI în jos, de la Chazeh de AA în jos.)

Cu toate acestea, toate Parțufim de Ațilut se ridică la vremea aceea (Ha Ilan, Diagrama 7). Din acest motiv, veți găsi că acolo, ZON încă îmbracă YEȘSUT de la Peh în jos, de la Chazeh de AVI în jos, de la Tabur de AA în jos. Astfel, scara de grade nu s-a schimbat deloc prin ascensiune. Și este la fel în toate ascensiunile (Ha Ilan, Diagrama nr.3-ultima).

179) De asemenea, trebuie să știm că, chiar și după înălțarea Parțufim, ele își lasă întregul lor nivel în locul permanent sau în locul în care erau la început, deoarece nu există absență în spiritualitate (punctul 96). Astfel, atunci când GAR de AVI se ridică la GAR de AA, GAR de AVI rămân încă în locul permanent de la Peh de AA în jos. Și YEȘSUT se ridică deasupra HGT a AVI înălțat și primește de la actualele GAR de AVI, care erau acolo înainte de înălțare.

Mai mult, se consideră că există trei grade împreună. GAR de AVI ridicate stau în locul GAR de AA constant și dau locul lor permanent de la Peh de AA în jos, unde YEȘSUT sunt acum prezente. Astfel, GAR de AA și AVI și YEȘSUT iluminează în același timp și în același loc.

Aceasta este, de asemenea, maniera cu toate Parțufim de AK și ABYA în timpul ascensiunilor. Din acest motiv, atunci când un Parțuf urcă, trebuie să observăm întotdeauna sensul ascensiunii față de cele de sus în starea lor constantă și valoarea lui față de cele de sus, care au crescut de asemenea cu un grad. (Examinați toate acestea în cartea Ha Ilan, în Diagrama 3 veți găsi starea Parțufim în starea lor constantă și în Diagramele 4-6 veți găsi cele trei ascensiuni ale ZA cu valoarea celor cinci Parțufim constante de Ațilut În Diagramele 7-9 veți găsi cele trei ascensiuni ale tuturor celor cinci Parțufim de Ațilut, prin valoarea celor cinci Parțufim permanente ale AK și în Diagramele 10-12 veți găsi cele trei ascensiuni ale tuturor celor cinci Parțufim ale AK în raport cu linia permanentă a Ein Sof.)

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts