Cele cinci Parțufim de Ațilut, MA și BON din fiecare Parțuf (II)

0
32

122) După aceea, se ridică pentru MAN încă o dată. Acesta este numit Ibur Bet (a doua concepție), unde primește Mochin de la AB SAG de AK. La acea vreme, Behina Dalet coboară de la Nikvey Eynaim la locul ei la Peh (Punctul 101), iar un Zivug este făcut pe Behina Dalet la locul ei, producând zece Sfirot la nivelul Keter. Astfel, Kelim de AHP se ridică la locul lor la Roș, iar Parțuf este completat cu zece Sfirot de Lumini și vase. Și aceste Mochin sunt numite Mochin de Gadlut din Parțuf. Acesta este nivelul primului Parțuf de Ațilut, numit Parțuf Keter sau Parțuf Atik de Ațilut.

Numele Atik derivă din cuvântul “Ne’etak“, adică izolat de restul Parțufim inferioare. Este un fel de intermediar între lumea AK și Ațilut. Atik funcționează în conformitate cu legile TA, dar se îmbracă în “Searot” (exteriorul Parțufim), care este deja în Roș de SAG și este perceput de alte Parțufim ca Parțuf care există în conformitate cu legile TB. În ceea ce privește Galgalta, Atik este la nivelul lui Hochma, de vreme ce apare pe Reșimo DaletGimel. Acest lucru corespunde lui Parțuf AB (Hochma de Galgalta). În ceea ce privește lumea Ațilut, acesta este primul Parțuf al nivelului lui Keter, care inițiază întreaga rețea a Parțufim din lumea Ațilut, spre care va dărui.

De fapt, Keter de Ațilut nu este Atik, care este atât de izolat și ascuns încât îi este practic imposibil să contacteze orice alt Parțuf. El își trece funcțiile în cel de-al doilea Parțuf al lumii AțilutArich Anpin, care este, de fapt, Keter și efectuează toate corectările vaselor.

Patru din cele 6 volume din “Studiul celor Zece Sfirot” vorbesc despre lumea Ațilut. Controlul general al întregului Univers, legătura dintre suflete și Creator, provine de acolo. Aproape nimic nu se spune despre Atik, deoarece, așa cum a fost, nu are nimic de-a face cu lumea Ațilut. De fapt, Ațilut începe cu Arich Anpin, care, în ceea ce privește toate celelalte Parțufim, joacă rolul de Galgalta din lumea AK. Toate Parțufim din lumea Ațilut sunt, de asemenea, îmbrăcate pe el.

123) Și știți deja că, după spargerea vaselor, toate AHP au căzut din gradele lor, fiecare la gradul de dedesubt (punctele 77, 106). Astfel, AHP ale nivelului Keter de Nekudim sunt în GE de nivelul Hochma, iar AHP ale nivelului Hochma sunt în GE a nivelului Bina etc. De aceea, în timpul Ibur Bet de Gadlut de la primul Parțuf de Ațilut, numit Atik, care și-a ridicat încă o dată AHP, GE de nivelul Hochma s-au ridicat împreună cu ele. Acestea au fost corectate împreună cu AHP de nivelul Atik și au primit primul Ibur acolo.

Când un Parțuf se naște în Katnut, AHP nu primește lumina și se află în interiorul GE de la nivelul inferior. Pe măsură ce Parțuf-ul superior începe să-și ridice AHP-ul și să-l umple cu lumină, Reșimot GE a părții inferioare a încă nenăscutului Parțuf urcă împreună cu el. AHP a Parțuf-ului superior pregătește un loc pentru nașterea acestui Parțuf. Partea superioară trece prin Ibur Bet, în timp ce GE a Parțuf-ului inferior trece prin Ibur Alef.

Astfel, căderea fiecărui AHP cu un singur nivel a creat o oportunitate de a ridica și corecta GE a nivelului inferior, cu alte cuvinte, căderea lor a permis GE a Parțuf-ului inferior să intre în Ibur Alef, în timp ce Parțuf-ul superior a intrat în Ibur Bet.

După spargerea vaselor din lumea Nikudim, dorințele egoiste fără ecran (Reșimot) au rămas. Nu pot ieși singure din această stare. Deoarece există Reșimot ale GE al următorului Parțuf în tot AHP-ul căzut, devine posibilă corectarea GE a Parțuf-ului inferior în timpul creșterii și corecției AHP. Miracolul TB și spargerea vaselor se află în acest proces.

124) Și odată ce GE de Hochma au primit nivelul de Ibur și Yenika (alăptare) (punctul 121), s-au ridicat din nou la Roș de Atik, unde au primit un al doilea Ibur pentru Mochin de Gadlut. Behina Gimel a coborât la locul ei la Peh, a produs zece Sfirot pe ea, la nivelul Hochma, iar Kelim de AHP au revenit la locul lor la Roș. Astfel, Parțuf Hochma a fost completat cu zece Sfirot de Lumini și Kelim. Acest Parțuf este numit Arich Anpin de Ațilut.

Trecerea la Gadlut se face cu ajutorul luminii AB-SAG, care permite achiziționarea unui ecran și începe să lucreze cu vasele de primire (AHP). Arich Anpin înseamnă o față lungă. Hochma simbolizează o față. “Lungă” sugerează că există o mulțime de Ohr Hochma în Arich Anpin, spre deosebire de ZA (fața mică), unde există doar o mică Ohr Hochma. Când creația începe să înțeleagă măreția Creatorului cu ajutorul luminii AB-SAG, începe să lucreze cu vasele de primire anterior neutilizate.

125) GE de nivelul lui Bina au crescut împreună cu aceste AHP de AA, unde au primit primele Ibur și Yenika. După aceea, au urcat la Roș AA pentru un al doilea Ibur, au ridicat AHP, au primit Mochin de Gadlut, iar Parțuf Bina a fost finalizat cu zece Sfirot, Luminile și vasele. Acest Parțuf este numit AVI și YEȘSUT, deoarece GAR sunt numite AVI, iar ZAT sunt numite YEȘSUT.

GE are Aviut Șoreș și Alef. Când Parțuf trece toate etapele formării ecranului, Șoreș, Alef, Bet, Gimel și Dalet de la Aviut de Șoreș, aceasta constituie concepția. Apoi ecranul apare pe Șoreș, Alef, Bet, Gimel și Dalet de Aviut de Alef. Aceasta este Yenika și nașterea unui Parțuf în Katnut, adică folosirea numai a GE (Aviut Șoreș și Alef). Apoi, acest Parțuf se ridică din nou la Roș al celui precedent. Aceasta este o etapă a Ibur Bet (a doua concepție). Apoi, el își ridică AHP și primește Mochin de Gadlut, adică întregul de 10 Sfirot.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts