Cele cinci Parțufim de Ațilut, MA și BON din fiecare Parțuf (VI)

0
75

130) Parțuf AA al noului MA, care a apărut la nivelul lui Hochma, a sortat și a legat la sine jumătatea inferioară a lui Keter de Nekudim – AHP de Keter – care, în timpul Katnut, era la gradul de sub Keter, în Hochma și Bina de Nekudim (punctul 77). A devenit un Nukva la AA al noului MA și s-au alăturat. Poziția lor este dreapta și stânga: AA de MA, care este masculin, stă la dreapta, iar AA de BON, care este Nukva, stă la stânga.

Iar motivul pentru care Parțuf Atik de MA nu a luat jumătatea inferioară a lui Keter de Nekudim este că, din moment ce Atik este primul Roș de Ațilut, al cărui nivel este foarte înalt, el se conectează doar la Kelim de Panim de GAR de Nekudim, unde nu s-a produs nici un defect în timpul spargerii. Acest lucru nu este la jumătatea inferioară a lui Keter, AHP care a căzut în HB în timpul Katnut. După aceea, în timpul lui Gadlut, s-au ridicat de la HB și s-au alăturat în Keter de Nekudim (punctul 84). Apoi, după spargerea vaselor, au căzut din nou de la Keter de Nekudim și au fost anulate. Astfel, ele au fost crăpate de căderea și anularea lor și, prin urmare, sunt nevrednice de Atik. De aceea AA de MA le-au preluat.

Numai lumina și vasul există; dar există nenumărate varietăți ale combinațiilor și interacțiunilor dintre ele. Doar omul care a atins acest nivel poate confirma sau respinge în mod clar acest lucru. Știm prea puțin. Este doar o ficțiune a imaginației noastre. Nici un cabalist nu a făcut niciodată o descriere a tot. Ei și-au scris cărțile astfel încât să ne putem înălța și să simțim pentru noi înșine, și nu doar să petrecem citind volume imense. Putem să existăm în lumea noastră și apoi să începem cercetarea naturii, în timp ce lumea spirituală trebuie să o atingem mai întâi și numai apoi să începem să trăim în ea. Spiritualitatea se realizează prin percepție.

131) Și noul Parțuf AVI, la nivelul Bina, a sortat și conectat la el jumătatea inferioară a HB de Nekudim, care este AHP de HB care a căzut în ZAT de Nekudim în timpul Katnut. Dar după aceea, în timpul Gadlut de Nekudim, s-a înălțat și s-a alăturat lui HB de Nekudim (punctul 94). În timpul spargerii vaselor, a căzut în ZAT de Nekudim încă o dată și au fost anulate (punctul 107), iar AVI de MA le-a sortat ca fiind Nukva lor.

Acestea se numesc ZAT de Hochma și VAT de Bina de BON, deoarece Hesed de Bina a rămas cu GAR de HB de BON în Parțuf Atik, iar numai partea inferioară Vav, de la Gvura în jos, a rămas la jumătatea inferioară a Bina. Se dovedește că masculinul din AVI este nivelul de Bina de MA, iar Nukva de AVI este ZAT de HB de BON. Stau la dreapta și la stânga: AVI de MA în dreapta și AVI de BON pe stânga. Și YEȘSUT de MA, care sunt ZAT de AVI, au luat Malchut-ele de la HB de BON.

Aici aflăm cum au fost atașate Rașim de Nikudim la Rașim de Ațilut. Lumea Nikudim a fost prima dată în Katnut, apoi în Gadlut, unde capetele ei, Keter și Aba ve Ima, și-au atașat AHP și au primit lumina de Gadlut. L-au trecut la GE de ZON, dar câteva scântei de lumină s-au dus sub Parsa. Acest lucru a dus la o spargere a vaselor, căderea și moartea lor. Rașim de Nikudim au pierdut lumina de Gadlut și s-au întors la Katnut, după care a apărut Ațilut în locul Nikudim.

Scopul lumii Ațilut este de a corecta vasele sparte, de a le ridica, de a absorbi și de a le umple cu lumină, evitând în același timp o altă spargere. Lumea Ațilut este de fapt similară cu cea a Nikudim, dar modul său de funcționare este nelegal. Nu pot exista erori în Ațilut, deoarece are Reșimot ale vaselor sparte și știe cum să acționeze pentru a evita repetarea acelei stări.

Parțuf Atik de Ațilut a atașat la sine cele mai pure vase: partea superioară a Keter de Nikudim, partea superioară a Aba ve Ima de Nikudim și Zat de Nikudim, cu alte cuvinte, cele 7 rădăcini (Ketarim) cu informația viitorului Guf de Nikudim. Arich Anpin se hotărăște să corecteze, să atașeze și să umple AHP de Keter de Nikudim cu lumină.

Parțuf Aba ve Ima este responsabil pentru corectarea și umplerea AHP de Aba ve Ima de Nikudim cu lumină. Aba ve Ima formează o combinație a două Parțufim: Hochma și Bina. Parțuf Hochma, adică Aba de Ațilut, a atașat AHP de Aba de Nikudim, dar Ima de Ațilut nu a atașat tot AHP-ul de Ima de Nikudim (exceptând Hesed), deoarece Hesed este o parte a Binei și se referă la Roș.

În timp ce studiem interconexiunile dintre proprietățile (vasele) corectate și necorectate din lumea Ațilut, ar fi trebuit să înțelegem mai bine ce vom avea în viitor. Învățăm ce proprietăți spirituale vor fi legate și cum, pentru că sufletele noastre sunt, de fapt, vasele sparte.

Atașarea Kelim de Nikudim, care este la stânga lui Kelim de Ațilut, vorbește despre Ohr Hasadim, care se extinde întotdeauna de la dreapta la stânga. Lumina lui Hochma se extinde în jos. Din aceasta, devine clar că înălțimea Parțuf –ului depinde de cantitatea de Ohr Hochma și de capacitatea sa – de Ohr Hasadim (corecție). Acești parametri se completează reciproc. Lumina lui Hochma se răspândește numai împreună cu lumina lui Hasadim.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts