Cuvânt înainte (Știința Cabalei)

0
173
  • Dacă te întrebi încă: “De unde sunt eu?”, “De unde vine totul din jurul meu?”, Nu poți afla asta fără această carte.
  • Dacă ești interesat de lumea în care locuiești și dorești să știi cum este – nu poți gestiona asta fără această carte.
  • Dacă vrei să studiezi Cabala sau cel puțin te interesează – nu poți să o faci fără această carte.
  • Dacă ai studiat Cabala pentru o lungă perioadă de timp sau doar ai început să înveți, din nou nu vei reuși fără această carte.

“Prefața la știința Cabalei” este principalul articol care ajută omul să intre în lumea Cabalei. Unul dintre cei mai mari cabaliști ai tuturor timpurilor, Rabi Yehuda Leib HaLevi Așlag, l-a scris ca una dintre introducerile la Cartea Zohar. Fără înțelegerea acestui articol, este imposibil să înțelegem corect vreun cuvânt din Cartea Zohar.

Fără această carte, nu se poate ajunge în Cabala. Este cheia întregii literaturi cabaliste: “Studiul celor Zece Sfirot“, manualul principal cabalistic modern, pentru cartea Zohar și cărțile marelui Ari. Este cheia ușii care duce din lumea noastră spre lumea spirituală.

Pentru o lungă perioadă de timp nu am putut începe traducerea și comentariile. A doua carte a fost o încercare de a arăta structura de bază a Universului. A fost publicată în 1983. În ultima vreme a devenit foarte urgent să se publice un manual în limba engleză despre naștere, structura de bază și corectarea lumilor și a sufletelor.

Este greu și “incomod” să descriem termeni cabaliști în traducere, să relatăm noțiunile cabaliste într-o altă limbă. Un cuvânt ebraic conține informații nesfârșite: semnificația numerică a acestuia, permutarea literelor, scrierea lor și înlocuirea unui tip de literă cu alta în conformitate cu anumite legi – toate acestea fac imposibilă redarea într-o altă limbă.

Pentru a fi sincer, a trebuit să primesc permisiunea Profesorului meu. Învățătorul meu a fost Rabi Baruch Șalom HaLevi Așlag – cel mai mare fiu al lui Baal HaSulam și ultimul Cabalist din generațiile trecute. Perioada înțelepciunii superioare descendente s-a oprit odată cu el și a început o nouă perioadă de înțelegere creației; este ultima etapă a corecției și manifestarea ei evidentă.

Am petrecut 12 ani cu Învățătorul meu care m-a instruit să continui marea misiune de a răspândi Cabala în lume. Mi-am numit școala cabalaistică Bnei Baruch, în onoarea lui. Această școală este deschisă oricui dorește cu adevărat să studieze și să se dedice ascensiunii către lumile superioare.

Materialul cărții a fost înregistrat în timpul studiilor mele cu începători. A fost scris, tradus din ebraică, corectat, editat și pregătit pentru publicare de zeci de studenți. Sunt foarte bucuros că au participat la publicarea acestei cărți și a altor cărți, deoarece cei care pășesc în Cabala primesc recompensa spirituală de sus, adică avansează.

Cartea conține textul original (ebraic) al articolului “Prefața la înțelepciunea Cabalei” a lui Rabi Y. Așlag și traducerea sa (cu caractere latine), completată de comentariile mele (în tipărirea obișnuită).

Desenele fiecărui proces spiritual au fost făcute special pentru această carte. De asemenea, conține 52 de prelegeri, prezentate de mine în articolul “Prefața la înțelepciunea Cabalei”; 14 lecții despre “Introducere la Comentariile Sulam”; patru discuții despre “Prefața la prefața la înțelepciunea Cabalei” și alte informații pertinente.

O mare bogăție spirituală necesară pentru cunoașterea de sine și pentru avansarea spirituală se găsește în această carte. Restul depinde de cititor!

Elevii mei și cu mine suntem recunoscători Creatorului pentru ocazia de a publica această carte, pentru șansa de a descoperi Cabala cititorului, deschizând astfel sursa de a atinge perfecțiunea, fericirea și veșnicia.

Te invităm să călătorești în lumile superioare necunoscute, care te așteaptă și își dezvăluie secretele tuturor celor care doresc cu adevărat.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts