Lumile Bria, Yețira și Asya (III)

0
54

147) Și din moment ce Nukva stă la locul lui Ima, ea este considerată a avea gradul lui Ima, din moment ce cel inferior care se ridică la cel superior, devine așa. Prin urmare, lumea Bria, care a fost sortată de ea, este considerată gradul de ZA, deoarece este un grad inferior față de Nukva, considerată Ima, iar cel inferior lui Ima este ZA. Apoi lumea Bria, care se află în locul ZA de Ațilut, este sub Nukva de Ațilut, care a fost apoi considerată Ima de Ațilut.

148) Astfel, se consideră că lumea Yețira, care a fost sortată și emanată de lumea Bria, este apoi la gradul lui Nukva de Ațilut. Acest lucru se datorează faptului că este gradul de sub lumea Bria, care a fost apoi considerată ZA din Ațilut. Iar cea de sub ZA este considerată Nukva. Cu toate acestea, nu toate cele zece Sfirot ale lumii Yețira sunt considerate Nukva de Ațilut, ci doar primele patru din Yețira. Motivul este că există două stări pentru Nukva: față în față și spate în spate:

  • Când ea este față în față cu ZA, nivelul ei este egal cu cel al ZA;
  • Și când se întoarce, ocupă doar cele patru Sfirot TNHY de ZA.

Și deoarece la acea vreme starea tuturor lumilor era doar în spate, în Nukva erau doar patru Sfirot. Prin urmare, și lumea Yețira are doar primele patru Sfirot în locul lui Nukva de Ațilut. Iar cele șase de bază ale Yețira erau primele șase Sfirot ale lumii actuale Bria, în funcție de calitățile din locul BYA în primul discernământ (punctul 145), unde lumile BYA au căzut după păcatul lui Adam haRișon, iar acum este locul lor permanent.

Locul în sine constituie vasele TA. Malchut a Lumii Infinitului, Galgalta, cu toate Parțufim îmbrăcate pe el; lumea Ațilut și a lumii BYA, așa cum era, umple locul, care nu se schimbă niciodată. Toate ascensiunile și coborârile sunt măsurate în funcție de loc. Dacă locurile nu erau constante, nu am fi putut determina mișcarea definită prin schimbarea unui obiect în raport cu altul.

După cum am spus, ar trebui să facem diferența între lumea BYA și locurile sale. Locul BYA a fost format din vasele lui Nekudot de SAG și se află sub Parsa. Două treimi din Tiferet este locul lumii Beria. Nețah, Hod și Yesod formează locul lumii Yețira. Malchut este locul lui Asya. În ceea ce privește lumile, Bria este în locul ZA de Ațilut la momentul nașterii sale, adică la același nivel cu ea. Lumea Yețira este fie la nivelul lui Nukva de Ațilut (în Panim be Panim), fie are doar 4 Sfirot la acest nivel, în timp ce 6 Sfirot inferioare sunt sub Parsa, în locul celor de sus 6 Sfirot din Bria.

Cea mai joasă parte a oricărui Parțuf se numește Malchut. După TB și până la Corecția finală, utilizarea sa este interzisă. Prin urmare, are loc o circumcizie; această Sfira este îndepărtată și un Zivug este făcut pe Ateret haYesod.

Fiecare membru al grupului nostru donează a zecea parte din venitul său care nu poate fi folosit până la Gmar Tikun. Doar cele nouă părți corectate pot fi utilizate. Acest lucru se face în corespondență cu lumile spirituale.

În completare,  a se vedea Album de desene XVI

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts