Lumile Bria, Yețira și Asya (IX)

0
36

154) Cea de-al șaptelea discernământ este Nukva de Ațilut, care a devenit RADLA și iluminarea Yechida în BYA. Acest lucru se datorează faptului că, așa cum s-a explicat, în timpul diminuării lunii, cele trei discernăminte – Ibur, Yenika, Mochin – ale Parțuf Achor de Nukva de Ațilut au căzut și au fost îmbrăcate în BYA. Acestea sunt considerate ca Achoraim din partea de jos a celor nouă Nukva, care sunt Ibur, Yenika și Mochin:

  • NHY se numesc Ibur;
  • HGT se numesc Yenika;
  • HBD se numesc Mochin.

Cu toate acestea, Achor al Behinat Keter de Nukva a devenit Atik la Parțufim BYA, într-un mod în care Lumina curentului Parțufim BYA este în primul rând din resturile rămase în ele după păcatul lui Adam haRișon, care este VAK al fiecăruia dintre acestea (punctul 151).

  • Au primit Behinat Neșama de la Mochin de Ima (punctul 152);
  • Și au primit Behinat Neșama la Neșama, care este Behinat Haya, din partea de jos a celor nouă a Parțuf Achor de Nukva;
  • Și au primit Behinat Yechida de la Behinat Achor de Keter de Nukva de Ațilut.

Am menționat deja că, în a patra zi a creației, a avut loc o diminuare așa-numită lunară. Malchut de Ațilut dorește să fie ca ZA de Ațilut, așa că se ridică la Bina, dar nu poate primi aceeași lumină ca ZA, pentru că nici nu are intenția de a primi pentru dragul Creatorului, nici ecranul pentru a rezista dorințelor egoiste.

Numai după primirea Ohr Hasadim, care se va îmbrăca pe Ohr Hochma și o va lua, va putea să dobândească proprietățile lui ZA. Prin urmare, Bina refuză să primească Ohr Hochma. În locul Ohr Hochma, Malchut simte întunericul. Acest lucru se întâmplă atunci când există dorințe fără intențiile corespunzătoare.

Există în lumea noastră, nu simțim nici întuneric, nici lumină. Nu putem simți starea preliminară a întunericului pentru lipsa dorinței necesare de a primi plăcere, chiar de dragul nostru. Când dorința enormă dobândită pentru încântarea spirituală devine consumatoare ca o mare dragoste, vom descoperi în noi înșine intenția de a primi lumina de dragul Creatorului.

Cum se poate face acest lucru? Bina o sfătuiește pe Malchut să se diminueze. Malchut se contractează într-un punct și începe treptat să achiziționeze un ecran în cele trei etape Ibur, Yenika și Mochin.

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts