Lumile Bria, Yețira și Asya (VII)

0
30

Am examinat cele două ascensiuni ale lumilor BYA și Adam HaRișon către Ațilut (mai întâi, 6 Sfirot, apoi încă 10) care au loc în ajunul Șabatului. Șaisprezece Sfirot goale se află în această stare sub lumea Ațilut până la Chazeh de Yețira. Ele sunt încă considerate ca vase de dăruire; prin urmare, proprietățile lor sunt foarte apropiate de cele ale Ațilut.

După cum s-a afirmat mai sus, lumile BYA au fost create din vasele sparte ale lumii Nikudim care au căzut sub Parsa și au fost amestecate. Aceasta a creat următoarele patru tipuri: vasele de dăruire, vasele de primire, vasele de primire amestecate cu vase de dăruire și vasele de dăruire amestecate cu vase de primire. În primul rând, Parțuf SAG selectează vasele de dăruire din toate fragmentele sparte. Acestea formează lumea Ațilut, constând exclusiv din GE, care, chiar înainte de spargere, se aflau în lumea Nikudim ca G “E de ZON. ZON de Ațilut corespunde cu ZON de Nikudim.

Trei tipuri de vase rămân neutilizate:

  1. Vasele egoiste de primire. SAG le sortează, le pune deoparte și nu lucrează cu ele. Aceasta este Lev haEven; nici o intenție altruistă nu o poate corecta până la Gmar Tikun.
  2. Vasele de dăruire care au căzut în vasele de primire și nu pot fi separate de ele. Acestea sunt lumile BYA, care seamănă cu o fâșie altruistă îngustă, lucidă, într-o mulțime de dorințe egoiste.
  3. Vasele de primire sunt incluse în vasele de dăruire. Ele sunt numite “AHP de Aliah” din lumea Ațilut. Cu ajutorul lor, Ohr Hochma poate fi primită în plus față de Ohr Hasadim din Ațilut, permițându-i astfel să primească Gadlut. Astfel, am aflat ce poate fi primit din toate cele patru tipuri de vase sparte ale ZON de Nikudim.

Pe măsură ce sufletul lui Adam se sparge, se formează încă patru tipuri de vase sparte. Ele nu mai sunt în lumea BYA, ci cad în lumea noastră sub Sium de Galgalta. Toate aceste spargeri ne arată faptul că există rădăcini ale dorințelor altruiste (AHP de Elion) în interiorul GE de Tachton (partea de jos Parțuf-ului). Astfel, devine posibilă corectarea vaselor.

Acum, dacă omul începe să studieze într-un grup propriu, condus de un adevărat Învățător, el atrage influența Luminii Înconjurătoare (“Ohr Makif“), care purifică treptat fragmentele de GE din interiorul vaselor sale egoiste. În interiorul său, omul își construiește propria lume Ațilut cu ajutorul vaselor corectate ale GE. Pe fiecare nivel, Lev haEven este pusă deoparte și nu se lucrează cu ea.

Prin urmare, se pare că omul reflectă la tot ceea ce se întâmplă aparent în afara lui, adică lumile AK și BYA. Când își corectează vasele, omul primește lumina AKABYA. După finalizarea corecției sale, el devine egal cu distanța dintre punctul central al lumii noastre și Lumea Infinitului, adică se potrivește cu mărimea lui Galgalta și toate fragmentele corectate (toate sufletele umane) umplu complet întregul Malchut al Lumii Infinitului cu lumină.

În completare,  a se vedea Album de desene XVII

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts