Starea Katnut și Gadlut în lumea Nekudim (I)

0
59

69) Acum, că știți despre Țimțum Bet care a avut loc în Parțuf Nekudot de SAG cu scopul de a emana cele zece Sfirot din lumea Nekudim, al patrulea Parțuf de AK, vom reveni la explicarea apariția celor zece Sfirot de Nekudim. Apariția unui Parțuf din celălalt a fost deja explicată. Fiecare Parțuf inferior se naște și provine de la Masach de Guf al Celui Superior, după Hisdakchut și înălțarea pentru reînnoirea Zivug în Peh a Celui Superior. Și cauza acestui Hisdakchut este Bituș of Ohr Makif în Masach-ul Parțuf-ului superior, care purifică Masach-ul de la Aviut de Guf și îl egalizează cu Aviut de Roș (punctul 35).

În acest mod, Parțuf AB de AK a ieșit din Parțuf Keter de AK, Parțuf SAG de AK de la Parțuf AB de AK, iar cel de-al patrulea Parțuf de AK, numit “zece Sfirot al lumii Nekudim”, s-a născut și a ieșit din cel superior, fiind SAG de AK, în același mod.

Aceasta înseamnă că, cu excepția cazului în care Nekudot de SAG ar fi coborât sub Tabur de Galgalta, urmat de TB, lumea sau, mai degrabă, Parțuf Nikudim, pur și simplu ar fi Parțuf ZA din lumea AK. Totuși, evenimentele menționate mai sus au condus la o diferență considerabilă între Parțuf Nikudim și Parțufim anterioare.

Ridicarea Masach de Guf spre Peh de Roș înseamnă că, prin proprietățile sale, devine egal cu ecranul de la Peh de Roș. După cum s-a spus deja, nu există în realitate nici o ascensiune sau coborâre în lumea spirituală. Cabaliștii folosesc pur și simplu noțiunile “ascensiune”, “coborâre” și așa mai departe, pentru a ne explica procesele care se întâmplă acolo. De exemplu, dacă sunt la un anumit nivel, atunci dacă am proprietățile nivelului superior, înseamnă că mă urc la el.

70) Totuși, există o altă problemă aici. În precedentele Parțufim, Masach-ul a fost făcut numai din Reșimot de Aviut al Guf al celui superior, în timpul Hisdakchut al Masach-ului, până la Peh de Roș al celui superior. Dar aici, în Hisdakchut al Masach de SAG de AK pentru Nekudim, acest Masach a fost făcut din două tipuri de Reșimot. Pe lângă faptul că a fost făcut din propriul Reșimot de Aviut, cu privire la Sfirot de Guf de SAG de AK, acesta este inclus și în Reșimot de Aviut de ZON de AK de mai jos de Tabur. Acest lucru se datorează amestecului lor sub Tabur de AK, așa cum este scris (punctul 61) că Nekudot de SAG a coborât sub Tabur de AK și s-a amestecat acolo cu ZON de AK.

Prima pereche este Bet / Alef obișnuită, adică Reșimot care apar una după alta, ca urmare a slăbirii ecranului Parțuf SAG (Gimel / Bet). Un Zivug de Haka’a se face pe aceste Reșimot, ceea ce conduce la crearea Parțuf-ului MA Elion. Acest Parțuf, precum și următorul BON Elion, nu au nimic de-a face cu noi, adică, creația reală.

Aceste Parțufim există doar pentru finalizarea lumii AK. După cum este bine cunoscut, fiecare obiect spiritual trebuie să fie compus din cinci Behinot. În mod similar, lumea AK trebuie să aibă propriile sale cinci părți.

A doua pereche este, de asemenea, Bet / Alef, dar aceste Reșimot sunt complet diferite. În primul rând, ele conțin informațiile despre TB care au avut loc în Nekudot de SAG și interzicerea utilizării directe a oricărei dorințe de primire, adică este interzisă primirea directă a Ohr Hochma, chiar și cu intenția de a fi creat.

Aceasta înseamnă că, acum, pot fi folosite numai vasele până la Gar de Bina (incluse). În al doilea rând, aceste Reșimot conțin informații despre prezența Nekudot de SAG sub Tabur. Zivug de Haka’a se face pe aceste Reșimot, ceea ce duce la crearea Katnut (starea de micime) a lumii Nikudim.

A treia pereche este Dalet / Gimel, adică, dorințele enorme, care sunt aproape de Esența creației prin proprietățile lor, preluate de Nekudot de SAG de la NHYM de Galgalta. Un Zivug de Haka’a se face pe aceste Reșimot, ceea ce duce la crearea Gadlut (starea de mărime) a lumii Nikudim. De fapt, un Katnut de Nikudim este Parțuf, în timp ce un Gadlut de Nikudim este deja lumea.

Doar disponibilitatea acestor dorințe enorme, acest Aviut suplimentar, permite crearea lumii, care constă din mai multe Parțufim. Astfel, trezirea Reșimot Dalet / Gimel conduce la apariția lumii.

Studiul Cabalei este un proces cumulativ. Creatorul știe exact cât timp petreceți la lecții, ascultând texte și luptând cu somnul. El ia în considerare totul și apoi pornește robinetul. Fiecare are propriul său mod. Nu există oameni strălucitori sau proști aici. Ceea ce este important sunt eforturile depuse pentru a rezista dorințelor egoiste.

Cu toate acestea, nu este nevoie să faci ceva artificial. Trebuie să avansezi în mod persistent fără teama de a fi aruncat înapoi. Pentru a evita asta, trebuie să faci ceva pentru grup, să traduci articole și să extinzi Cabala ori de câte ori este posibil. Omul nu știe decât în ​​ultimul moment când va ajunge la nivelul următor. Acum este recomandabil să înveți să gândești în categorii spirituale.

—–

În completare, a se vedea Album de desene XIII

Textul face parte din cartea Stiința Cabalei 

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts