CONSTRUIREA TURNULUI BABEL

0
418

„Şi au mai zis: ‚Haidem să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf să atingă cerul şi să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului!’.”

Și acolo este – primul și incredibil de importantul eveniment care a transformat întreaga lume cu capul în jos – începutul construcției Turnului Babel. Este o poveste care a avut loc cu vreo 4000 de ani în urmă, dar rămâne o surpriză până în prezent. Deci, să o analizăm din toate unghiurile.

Chiar dacă acest eveniment a fost menționat chiar la începutul narațiunii noastre, să ne întoarcem și să stabilim fundalul istoric, care dovedește un lucru concludent: tot ceea ce se întâmplă în lumea materială își are rădăcina în cea spirituală. Orice eveniment istoric la care te poți gândi este o consecință a ceea ce s-a întâmplat deja în domeniul spiritual.

În cabala există o zicală: „Nu există un fir de iarbă mai jos, care să nu aibă un înger deasupra care să-l atingă și să-i spună: Crește!” Acesta este cazul Turnului Babel. A existat de fapt, așa cum confirmă analele istoriei.

La începutul secolului XX, arheologul german Robert Koldewey a descoperit orașul antic Babilon în Irakul de astăzi. Conține ruinele unui turn al cărui dimensiuni au fost măsurate (în metri) de 90x90x90. Herodotus, vechiul istoric grec care a trăit în secolul al V-lea î.Hr., a descris turnul ca o piramidă de șapte niveluri de dimensiuni analoage. Sursele istorice vorbesc despre complexul templu Esagila, în inima căruia se afla Turnul Babel, dedicat zeului Marduk. El a fost numit Etemenaki, care este sumerianul pentru „Templul Fundației Cerului și Pământului”.

Esagila a fost centrul religios al acestei lumi, în care domnea păgânismul. Astrologia, semnele zodiacale și horoscoapele, divinația, numerologia, spiritismul, magia, vrăjitoria, farmecele, formulele magice, invocările, exorcizarea duhurilor rele – s-au născut în Esagila și au supraviețuit până în epoca modernă. Astăzi, vedem o renaștere a acestor credințe.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 2- Noe

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts