În încheiere

0
387

Drag cititor, am ajuns la sfârșitul cărții noastre. Am examinat două capitole: Bereșit (Geneza) și Noah și am început capitolul „Mergi mai departe”. Este evident că este imposibil să acoperim totul într-o carte atât de scurtă, pentru faptul că a trebuit să păstrez discursul destul de „ușor” pentru a te asigura că îl înțelegi și că îl poți relaționa la tine însuți.

Această carte este pentru oricine începe pe cale spirituală. Pentru cei care sunt deja în drum, există cartea Zohar: Adnotări la comentariul lui Așlag, în care explicația capitolului Bereșit acoperă întreaga carte și care prezintă comentariul marelui cabalist, Baal HaSulam.

Cu toate acestea, dacă ai lua această carte astăzi, nu vei înțelege un cuvânt din ea, fiind scrisă pentru cei care percep deja lumea spirituală și există în ambele lumi, conectându-le în interior.

Dacă dorința de a atinge lumea spirituală se trezește sincer în tine, vei rămâne credincios acesteia. Vei căuta orice oportunitate de a păstra și de a cultiva acest mugur delicat în interiorul tău și cu siguranță vei atinge scopul dorit.

Călăuze statornice și testate ne așteaptă pe calea noastră. Unele dintre ele le-am descoperit înăuntrul nostru, în timp ce altele încă nu se întâlnesc, cum ar fi Moise și multe altele. Vom trece prin „deșert” (înăuntrul tău), mergem în jos spre „Egipt” (egoul tău), ieșim din el ca „o națiune” (dorință altruistă întărită), „Câștigăm războiul” (împotriva egoului), cădem doar ca să ne ridicăm din nou (să nu cedezi egoului, ci să-l presezi spre obținerea spirituală) până când ajungem în final la dorința „Direct la Creator”. Așa spune Tora, cartea care nu a greșit niciodată.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts