LECTURI RECOMANDATE

0
502

Pentru a te putea ajuta să determini ce anume dorești să citești în continuare, am împărțit cărțile în șase categorii – Începători, Intermediari, Avansați, Bune Pentru toți, Manuale, cât și Pentru copii. Primele trei categorii sunt împărțite în funcție de nivelul de cunoștințe anterioare pe care cititorii sunt obligați să le aibă pentru a se raporta cu ușurință la carte. Categoria Începători nu necesită cunoștințe prealabile. Categoria Intermediari necesită citirea mai înainte a una sau două cărți pentru începători; iar nivelul Avansat necesită citirea a una sau două cărți din fiecare din categoriile anterioare. Cea de a patra categorie – Pentru toți, include cărți de care te poți bucura întotdeauna, indiferent dacă ești un novice complet sau bine versat în cabala.

A cincea categorie – Manuale, include traduceri din surse autentice de materiale ale cabaliștilor de odinioară, cum ar fi Ari, Rav Iehuda Așlag (Baal HaSulam) și fiul și succesorul său, Rav Baruch Așlag (Rabaș). După cum sugerează și numele, a șasea categorie – Pentru copii,  include cărți care sunt potrivite pentru copii mai mari de 3 ani. Acestea nu sunt cărți de cabala în sine, ci mai degrabă sunt inspirate de învățătură, pentru a transmite mesajul cabalistic al iubirii și unității.

BUNE PENTRU TOȚI

Cabalistul– roman cinematografic

La începutul celei mai mortale zile din istoria omenirii, în secolul al XX-lea, a apărut un om misterios aducând un avertisment aspru pentru omenire și o soluție improbabilă pentru suferința ei. În scrierile sale, cabalistul Yehuda Așlag a descris cu claritate și în detaliu războaiele și răsturnările pe care le-a prevăzut și, cu atât mai izbitor, crizele economice, politice și sociale actuale, cu care ne confruntăm astăzi. Dorința lui profundă pentru o umanitate unită l-a determinat să deszăvorască Cartea Zohar – și forța unică pe care o conține- și să o facă accesibilă tuturor. Cabalistul este un roman cinematografic care îți va răsturna tot ce credeai că știi despre Cabala, spiritualitate, libertate de voință și percepția noastră despre realitate. Cartea poartă un mesaj de unitate cu claritate științifică și profunzime poetică. El transcende religia, naționalitatea, mistica și structura spațiului și a timpului, pentru a ne arăta că singurul miracol este cel care are loc înăuntrul nostru, când începem să acționăm în armonie cu Natura și cu întreaga umanitate.

Punctul din inimă

Punctul din inimă: O sursă de încântare pentru sufletul meu este o colecție unică de texte selecționate din scrierile unui om a cărui înțelepciune a atras studenți devotați în întreaga lume. Michael Laitman este om de știință, cabalist și un mare gânditor care prezintă învățătura străveche într-un stil impunător.

Această carte nu urmărește să predea Cabala, ci, mai degrabă, să introducă ideile necesare învățării. Punctul din inimă este o fereastră deschisă către o nouă percepție. Așa după cum însuși autorul spune, „Este o știință a emoției, o știință a plăcerii. Ești binevenit să intri și să guști.”

Atingerea lumilor spirituale

În introducerea la Atingerea lumilor spirituale se spune: „…Deoarece nu se simțea bine, în ajunul anului nou evreiesc din septembrie 1991, învățătorul meu m-a chemat la patul său și mi-a dat carnețelul său, spunând: „Ia-l și învață de aici”. Dimineața următoare el a murit în brațele mele, lăsându-ne, pe mine și pe ceilalți discipoli ai săi, fără călăuzire în această lume.

El obișnuia să spună: „Vreau să te învăț să te îndrepți către Creator și nu către mine, pentru că El este singura forță, singura Sursă a tot ceea ce există, aceea care te poate ajuta cu adevărat și El așteaptă rugăciunile tale de a fi ajutat. Atunci când cauți ajutor în aspirația de a fi eliberat de sub sclavia acestei lumi, ajutor în ridicarea deasupra acestei lumi, ajutor în găsirea eului propriu și ajutor în determinarea scopului tău în viață, trebuie să te întoarci către Creator, care îți trimite toate aceste aspirații pentru a te obliga să te adresezi Lui.”

Atingerea lumilor spirituale conține textele din acel carnet, alături de alte texte inspiraționale. Această carte se adresează tuturor acelora care caută o cale logică, de încredere, spre înțelegerea fenomenelor din lume. Această introducere fascinantă în înțelepciunea Cabalei îți va lumina mintea, învigora inima și îi va transporta pe cititori în adâncurile sufletului lor.

Eliberează-te

În cartea Eliberează-te- cum poți ieși mai puternic din criza mondială, Laitman introduce câteva concepte extraordinare care se împletesc într-o soluție completă:

1) Criza este, în esență, psihologică și nu financiară: oamenii au încetat să mai aibă încredere unii în alții și acolo unde nu există încredere nu se face comerț, ci război, separare și suferință.

2) Această neîncredere este rezultatul procesului natural care a evoluat timp de milenii și astăzi a atins punctul său culminant.

3) Pentru a rezolva criza trebuie mai întâi să înțelegem procesul care a creat această alienare.

4) Primul pas și cel mai important, spre înțelegerea crizei este acela de a informa oamenii despre acest proces natural, prin cărți, ca aceasta, prin emisiuni TV, cinema și celelalte mijloace de comunicare.

5) Cu ajutorul acestei informații ne vom „reclădi” relațiile pe bază de încredere, colaborare și, cel mai important lucru, grijă. Acest proces de reparare ne va garanta prosperitatea noastră și a familiilor noastre într-o lume a belșugului.

Conceptele de bază ale Cabalei

Aceasta este o carte care ajută cititorii să se apropie de conceptele Cabalei, de obiectele spirituale și de termenii spiritualității. Citind și recitind această carte, îți poți dezvolta simțurile, observațiile interioare și abordările care nu existau înainte. Aceste observații nou dobândite sunt ca niște senzori care „simt” spațiul din jurul nostru, ascuns față de simțurile noastre primare.

Conceptele de bază ale Cabalei este utilă pentru a-l obișnui pe cititor cu contemplarea termenilor spirituali. După ce ne-am însușit acești termeni, putem începe să vedem, prin viziunea noastră interioară, cum se dezvăluie structura spirituală care ne înconjoară, ca și cum s-ar fi ridicat o ceață.

Această carte nu are ca scop studiul faptelor. Ea este destinată acelor oameni care doresc să-și trezească cele mai subtile și mai profunde senzații pe care le posedă.

Copilărie fericită

Îndrumări pentru creșterea unor copii fericiți în secolul XXI. Copilărie fericită reprezintă un nou început pentru tine și pentru copiii tăi. Marea revelație constă în faptul că medota de creștere a copiilor se face prin jocuri și se referă la aceștia ca la niște adulți mici, și la luarea tuturor deciziilor majore împreună. Vei fi surprins să descoperi modul în care copiii învață despre lucruri pozitive, cum ar fi prietenia și grijă pentru ceilalți, care se transferă automat în alte zone ale vieții pe parcursul ei. Deschizi orice pagină și vei găsi ghilimele provocatoare despre fiecare aspect al vieții copiilor: relațiile părinte-copil, prietenii și conflictele și o imagine clară a modului în care școlile ar trebui să fie proiectate și să funcționeze.

Mintea din inimă

Povestiri și alegorii redate de trei înțelepți contemporani, pentru studenți și entuziaști în Cabala, care se întreabă adesea despre cum simte lumea spirituală un cabalist. Inima înțeleaptă este o antologie elaborată cu dragoste, compusă din povestiri și alegorii de către cabalistul Dr. Michael Laitman, mentorul său, Rav Baruch Așlag (Rabaș) și tatăl și mentorul lui Rabaș, Rav Yehuda Așlag, autorul comentatariului Sulam (Scara) la Cartea Zohar. Poeziile de aici oferă imagini surprinzătoare și adesea amuzante ale naturii umane, cu o atingere iubitoare și delicată, care este cu adevărat unică.

PENTRU COPII

Împreună pentru totdeauna

La prima vedere, Împreună pentru totdeauna este o poveste pentru copii. Dar, la fel ca toate poveștile bune, ea transcende limitele de vârstă, cultură și educație.

În Împreună pentru totdeauna, autorul ne spune că, dacă suntem răbdători și depășim încercările așternute în calea vieții noastre, vom deveni mai puternici, mai curajoși și mai înțelepți. În loc să devenim neputincioși, noi vom învăța să ne creăm propria noastră magie, miracolele noastre, ca niște magicieni.

În această poveste caldă, plină de afecțiune, Michael Laitman împărtășește copiilor și părinților deopotrivă, câteva dintre comorile și talismanele lumii spirituale. Înțelepciunea Cabalei este plină de povești pline de vrajă. Împreună pentru totdeauna este încă un dar din partea acestei învățături fără vârstă, ale cărei pilde ne fac viața mai bogată, mai ușoară și mult mai împlinită.

Miracole se pot întâmpla

„Miracole se pot întâmpla”, „Prințesa Bujor” și „Maria și vopselele” sunt doar trei dintre cele zece povești captivante, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Scrise special pentru copii, aceste scurte povești transmit un mesaj de dragoste, unitate și grijă față de toate ființele. Ilustrațiile unice au fost desenate cu măiestrie, pentru a contribui la mesajul general al cărții. Copilul care a auzit sau a citit orice poveste din această colecție se va culca, în mod garantat, cu zâmbetul pe buze.

Baobabul care și-a deschis inima

Baobabul care și-a deschis inima și alte povești despre natură pentru copii. Baobabul care și-a deschis inima este o colecție de povești pentru copii, dar nu doar pentru ei. Poveștile din această colecție au fost scrise cu dragostea pentru natură, oameni și în special, pentru mintea copiilor. Toate împărtășesc dorința de a spune povestea Naturii despre unitate, conexiune și dragoste. Cabala ne învață că dragostea este forța călăuzitoare a naturii, motivul creației. Poveștile din această carte exprimă într-un mod unic calea pe care Cabala o are pentru studenții săi. Varietatea autorilor și diversitatea stilurilor permit fiecărui cititor să găsească povestea care îi place cel mai mult.

ÎNCEPĂTORI

Un licăr de lumină

Bazele înțelepciunii Cabalei Un licăr de lumină: Bazele înțelepciunii Cabalei oferă contemplații selectate din oceanul înțelepciunii conținut în înțelepciunea Cabalei. Această carte se referă la subiecte precum plăcerea, egoul, iubirea, bărbații și femeile, globalizarea, educația, ecologia, natura, percepția realității, cartea Zohar și spiritualitatea. Doar deschizi cartea ori de câte ori dorești și începi să citești. Fiecare capitol conține mai multe secțiuni care se combină pentru a forma o imagine completă. Această colecție te va servi ca „Un licăr de Lumină”, o fereastră în profunzimile emoțiilor și percepțiilor pe care le putem realiza prin studierea înțelepciunii Cabalei.

Rădăcinile spirituale ale Țării Sfinte

Rădăcinile spirituale ale Țării Sfinte te duce într-o călătorie minunată prin țara Israel. Pe măsură ce te lași cuprins de imaginile minunate ale pământului sfânt, se dezvăluie un alt strat al vechii țări – rădăcinile sale spirituale, devotamentul și fluxul forțelor care au format priveliștea minunată, care este sacră miliardelor de oameni din întreaga lume. La finalul cărții vei găsi hărți ale Israelului, pentru a te ajuta să localizați fiecare loc pe care îl vizitezi, indiferent dacă o faci cu mintea sau în trup, și multe detalii despre strămoșii care au făcut acest pământ punctul focal al unei întregi planete.

Propriul interes versus Altruism în Era Globală

Despre cum poate societatea transforma interesele proprii în beneficiu reciproc. Propriul interes versus Altruism în Era Globală prezintă o nouă perspectite asupra provocărilor lumii, considerându-le ca fiind consecințele necesare ale egoismului în creștere al omenirii, mai degrabă decât o serie de erori. În acest spirit, cartea sugerează modalități de a folosi egoul nostru pentru beneficiul societății, mai degrabă decât de a încerca să îl suprimăm. … Afirmând că viitorul societății se bazează pe cooperarea oamenilor de a lucra împreună pentru societate, afirmând că o mare parte din degradarea societății din ultimele decenii a fost rezultatul narcisismului și al lăcomiei, Propriul interes versus Altruism în Era Globală este o carte interesantă și recomandată.

Un ghid pentru Înțelepciunea ascunsă a Cabalei

Un ghid către înțelepciunea ascunsă a Cabalei se adresează începătorilor, are un ton ușor și prietenos și acoperă teme de interes, de la istoria Cabalei și până la modul în care această înțelepciune poate ajuta la rezolvarea crizei actuale a lumii.

Cartea conține trei părți: Partea întâi se referă la istorie, la ceea ce este adevărat și fals despre Cabala și introduce conceptele sale cheie. Partea a doua vorbește despre lumile spirituale și alte noțiuni interesante, cum ar fi semnificația literelor și puterea muzicii. Partea a treia acoperă implementarea Cabalei într-o perioadă de criză mondială.

Cabala revelată

Este cel mai clar și prietenos ghid pentru înțelegerea lumii înconjurătoare. Fiecare dintre cele șase capitole ale sale se focusează asupra unor diferite aspecte ale înțelepciunii Cabalei, lămurind învățăturile ei și explicându-le folosind diverse exemple din viața noastră de zi cu zi.

Primele trei capitole din Cabala revelată explică de ce se găsește lumea în criză, modul în care dorințele noastre crescătoare promovează progresul ca și alienarea și de ce oponentul nostru cel mai puternic, care stă în calea schimbării pozitive, este înrădăcinat în propriul nostru suflet. Capitolele patru până la șase oferă o rețetă pentru schimbarea pozitivă. În aceste capitole aflăm cum ne putem folosi sufletul pentru a construi o viață liniștită, în armonie cu toată Creația.

Minunata Înțelepciune

Această carte oferă un curs inițial de Cabala. La fel ca toate celelalte cărți prezentate aici, Minunata Înțelepciune este bazată exclusiv pe învățăturile autentice, transmise de la învățații cabaliști la elevi, de-a lungul a mii de ani. În centrul cărții de află o serie de lecții care lămuresc natura înțelepciunii Cabalei și explică modul de împlinire a ei. Această carte este obligatorie pentru fiecare persoană care se întreabă „Cine sunt eu cu adevărat?” și „De ce mă aflu pe această planetă?” Această carte este o necesitate.

Trezirea la Cabala

O introducere distinctă, personală și plină de venerație pentru o străveche înțelepciune. În această carte, Rav Laitman oferă o înțelegere profundă a învățăturilor fundamentale ale Cabalei și modul în care înțelepciunea poate fi folosită pentru a clarifica relația ta cu ceilalți și lumea din jurul tău.

Folosind un limbaj atât științific cât și poetic, el sondează cele mai profunde întrebări ale spiritualității și existenței. Acest ghid provocator unic te va inspira și revigora pentru a vedea dincolo de lume, și de limitările vieții de zi cu zi, cum să  ajungi mai aproape de Creator, și la noi profunzimi ale sufletului.

Cabala, știința și semnificația vieții

Știința explică mecanismele care susțin viața; Cabala explică de ce există viața. În Cabala, știința și semnificația vieții, Rav Laitman combină știința și spiritualitatea într-un dialog captivant care dezvăluie scopul vieții.

Timp de mii de ani cabaliștii au scris că lumea este o singură entitate divizată în ființe separate. Astăzi ultimele cercetări din fizica cuantică enunță o idee similară: la nivelul fundamental al materiei, noi formăm un întreg.

Știința dovedește că realitatea este influențată de observatorul care o examinează, același  lucru este afirmat de Cabala. Dar Cabala face o afirmație încă și mai îndrăzneață: chiar și Creatorul, Cel care a făcut realitatea, se găsește în interiorul observatorului. Cu alte cuvinte Dumnezeu se găsește în interiorul nostru; El nu există nicăieri altundeva. Atunci când trecem în neființă, la fel face și El.

Aceste concepte cutremurătoare precum și multe altele sunt prezentate elocvent, astfel încât cititorii nefamiliarizați cu Cabala sau cu științele exacte să le înțeleagă cu ușurință. Prin urmare, dacă ești curios de ce te afli aici, ce înseamnă viața și ce poți face pentru a te bucura cât mai mult de ea, te invităm să citești această carte.

De la haos la armonie

Mulți cercetători și oameni de știință sunt de acord cu faptul că egoul este motivul care stă în spatele stării de fapt periculoase ale lumii de astăzi. Cartea inovatoare a lui Laitman demonstrează că egoismul a stat la baza tuturor suferințelor de-a lungul istoriei omenești și, în plus, arată cum putem transforma problema noastră, în plăcere.

Cartea conține o analiză clară a sufletului omenesc și a problemelor întâmpinate de el, punând la dispoziție o „hartă” care ne arată ce avem de făcut pentru a fi fericiți din nou. De la haos la armonie explică modul în care ne putem ridica pe un nou nivel al existenței pe plan personal, social, național și internațional.

Cabala pentru începători

Cabala pentru începători este o carte care se adresează tuturor acelora care caută răspunsuri la întrebările esențiale ale vieții. Noi dorim cu toții să aflăm de ce suntem aici, de ce suferim și cum ne putem face viața mai plăcută. Cele patru părți ale acestei cărți ne furnizează răspunsuri de încredere la aceste întrebări și explicații clare despre esența Cabalei și implementarea ei în practică.

Prima parte discută despre descoperirea înțelepciunii Cabalei și cum s-a dezvoltat ea, rămânând ascunsă până în vremea noastră. Partea a doua introduce esența înțelepciunii Cabala, folosind zece scheme ușor de înțeles, care explică structura lumilor spirituale și relația pe care o au cu lumea noastră. Partea a treia dezvăluie concepte cabaliste necunoscute publicului larg; partea a patra dezvoltă mijloacele practice care ne sunt la îndemână, pentru a ne face viața mai frumoasă și mai plăcută, pentru noi și pentru copiii noștri.

INTERMEDIARI

Experiența Cabalei

Profunzimea înțelepciunii revelată prin întrebările și răspunsurile din această carte îi vor inspira pe cititori să reflecteze. Această carte nu te ține cu sufletul la gură, ea trebuie citită cu atenție și grijă. Cititorii vor începe să experimenteze un simț al iluminării, în timp ce absorb răspunsurile la întrebările pe care fiecare student al Cabalei le are de-a lungul studiului.

Experiența Cabalei este un ghid din trecut pentru viitor, revelând situațiile pe care le vor experimenta cei care studiază Cabala. Această carte oferă o înțelegere a înțelepciunii universale a Cabalei, tuturor acelora care prețuiesc fiecare moment din viață.

Calea Cabalei

Această carte combină materiale pentru începători cu concepte avansate și învățături. Dacă ai citit una sau două cărți scrise de Laitman vei relaționa foarte ușor cu această carte.

Calea Cabalei merge mai adânc și lărgește perspectiva cărților pentru începători, în același timp atingând conceptele de bază cum ar fi percepția realității și libertatea de alegere. De exemplu, este explicată în detaliu structura lumilor. De asemenea sunt descrise rădăcinile spirituale ale unor manifestări materiale cum ar fi calendarul evreiesc și sărbătorile lui.

AVANSAȚI

Știința Cabalei

Cabalistul și omul de știință Michael Laitman a dorit ca această carte să inițieze cititorii în limbajul special și în terminologia autenticei învățăturii Cabalei. Aici, Rav Laitman dezvăluie Cabala autentică într-o manieră atât rațională cât și matură. Cititorii sunt conduși treptat spre înțelegerea structurii logice a Universului și a vieții care există aici.

Știința Cabalei, o lucrare revoluționară de o claritate și profunzime unică, ce se adresează intelectului, va permite cititorilor să abordeze lucrările mai tehnice ale lui Baal HaSulam (Rabi Iehuda Așlag), cum ar fi Studiul celor zece sefirot și Cartea Zohar. Cititorii acestei cărți vor aprecia rezolvările satisfăcătoare ale enigmelor vieții, pe care le furnizează Cabala autentică. Călătorește printre pagini, pregătindu-te pentru o călătorie uimitoare spre Lumile Superioare.

Introducere la Cartea Zohar

Acest volum, împreună cu Știința Cabalei, este necesară în pregătirea acelora care doresc să înțeleagă mesajul ascuns al Cărții Zohar. Alături de multe subiecte utile tratate în această carte, mai găsești aici și o introducere în limbajul „rădăcinilor și ramurilor”, fără de care poveștile din Zohar sunt doar niște legende sau fabule. Introducere la Cartea Zohar  îi va furniza cititorului uneltele necesare înțelegerii Cabalei autentice, așa cum a fost ea la origine – un mijloc de atingere a Lumilor Superioare.

Cartea Zohar: adnotări la comentariul lui Așlag

Cartea Zohar (Cartea Splendorii) este o veche sursă de înțelepciune și baza întregii literaturi cabaliste. Încă de la apariția sa, acum 2000 de ani, ea a fost sursa primară, de multe ori singura sursă, folosită de cabaliști.

Timp de secole, Cabala a fost ascunsă de marele public, deoarece s-a considerat că acesta nu era pregătit să o primească. Însă, generația noastră a fost desemnată de cabaliști ca fiind prima generație care este pregătită să înțeleagă conceptele din Zohar. Acum putem pune în practică aceste principii, în viața noastră.

Cartea Zohar, scrisă într-un limbaj unic, metaforic, îmbogățește înțelegerea realității și ne lărgește viziunea asupra lumii. Deși textul tratează un singur subiect – cum să relaționăm cu Creatorul – el o face din unghiuri diferite. Asta ne permite fiecăruia dintre noi, să descoperim fraza particulară sau cuvântul care ne va conduce în adâncul acestei învățături profunde, atemporale.

MANUALE

Șamati (Am auzit)

Iată cuvintele scrise în carte de Rav Michael Laitman:

Dintre toate textele și notițele folosite de profesorul meu, Rav Baruch Șalom Halevi Așlag (Rabaș), se remarca un carnețel special, pe care îl purta întotdeauna la el. Acest carnet conținea transcrierile conversațiilor cu tatăl său, Rav Iehuda Leib Halevi Așlag (Baal HaSulam), autor al comentariului Sulam (Scara) la Cartea Zohar, al Studiului celor Zece Sfirot (un comentariu asupra textelor marelui cabalist Ari) și a multor alte lucrări despre Cabala.

Simțindu-se rău, în ajunul anului nou evreiesc din septembrie 1991, Rabaș m-a chemat la patul său și mi-a înmânat un carnet, a cărui copertă conținea un singur cuvânt, Șamati (Am auzit). Atunci când mi-a dat carnetul el mi-a spus, „Ia-l și învață din el”. Dimineața următoare învățătorul meu a murit în brațele mele, abandonându-ne, pe mine și pe mulți alți discipoli, fără îndrumare în această lume.

Dedicat moștenirii lui Rabaș, aceea de a disemina învățătura Cabalei, am publicat carnetul așa cum a fost el scris, păstrând astfel puterea transformatoare a textului. Dintre toate cărțile Cabalei, Șamati este o creație unică și fascinantă.

Cabala pentru student

Cabala pentru student conține textele autentice ale lui Rav Iehuda Așlag, autor al Sulam (Scara) Comentariu la Cartea Zohar, ale fiului și succesorului său, Rav Baruch Așlag, ca și ale altor mari cabaliști. Prezintă scheme care ilustrează cu acuratețe evoluția Lumilor Superioare, așa cum au fost ele experimentate de cabaliști. Această carte conține deasemenea câteva eseuri explicative care ajută la înțelegerea textelor.

În Cabala pentru student, Rav Michael Laitman, doctor în filozofie, asistentul personal al lui Rav Baruch Așlag și primul său student, a compilat toate textele de care are nevoie un student pentru a atinge lumile spirituale. Rav Laitman, în lecțiile sale zilnice, își bazează învățăturile pe aceste texte inspiraționale, ajutându-i astfel pe novici și pe veterani să înțeleagă mai bine calea spirituală pe care o apucăm în călătoria fascinantă spre Ținuturile Superioare.

Rabaș – Scrierile sociale

Rav Baruch Șalom HaLevi Așlag (Rabaș) a jucat un rol remarcabil în istoria Cabalei. El ne-a dăruit legătura finală necesară, care conectează înțelepciunea Cabalei la experiența noastră omenească. Tatăl și învățătorul lui a fost marele cabalist, Rav Iehuda Leib HaLevi Așlag, cunoscut ca Baal HaSulam, pentru Comentariul său Sulam (Scara) la Cartea Zohar. Dacă nu ar fi existat eseurile lui Rabaș, eforturile tatălui său, de a dezvălui învățăturile Cabalei către toți, ar fi fost zadarnice. Fără aceste eseuri, foarte puțini am fi fost capabili să înțelegem spiritualitatea, pe care Baal HaSulam și-a dorit atât de mult să o obținem.

Scrierile din această carte nu trebuie să fie doar citite. Ele îl ghidează pe cititor prin experiențele pe care le trăiește. Este foarte important să lucrăm cu aceste scrieri, pentru a înțelege ce conțin ele cu adevărat. Cititorul ar trebui să le pună în practică, trăind emoțiile pe care Rabaș le descrie cu atâta măiestrie. El și-a sfătuit studenții să rezume articolele, să lucreze mereu cu textul, astfel încât aceia care încearcă, vor descoperi că acestea le lărgesc viziunea. Îi sfătuim pe cititori să lucreze cu textele, să le rezume, să le traducă și să le implementeze în grup. Procedând astfel, ei vor descoperi puterea scrierilor lui Rabaș.

Perle de înțelepciune: cuvinte scrise de mari cabaliști din toate generațiile

De-a lungul mileniilor, cabaliștii au lăsat posterității numeroase scrieri. În lucrările lor ei au expus o metoadă structurată, care poate duce, pas cu pas, spre o lume a eternității și integralității.

Perle de înțelepciune este o colecție de citate selectate din scrierile marilor cabaliști din toate generațiile, cu deosebire din scrierile lui Rav Iehuda Leib HaLevi Așlag (Baal HaSulam), autor al Sulam (Scara) Comentariu la Cartea Zohar.

Secțiunile cărții sunt aranjate după subiecte, pentru a înlesni accesul la fiecare dintre acestea. Această carte este un ghid util pentru fiecare persoană care dorește să avanseze spiritual.

Să fie lumină

Fragmente selectate din Cartea Zohar care conține toate secretele Creației, căci până de curând înțelepciunea Cabalei a fost zăvorâtă sub o mie de încuietori. Datorită lucrării lui Rav Yehuda Așlag (1884-1954), ultimul dintre marii cabaliști, Zohar-ul este dezvăluit astăzi pentru a propulsa omenirea la gradul următor. Să fie lumină conține fragmente selectate din seria Zohar pentru popor, o ediție rafinată a cărții Zohar cu comentariul Sulam. Fiecare piesă a fost aleasă cu grijă pentru frumusețea și profunzimea ei, precum și capacitatea sa de a atrage cititorul către Zohar și de a profita la maximum de experiența lecturii. Așa cum Zohar nu vorbește de nimic altceva decât de o rețea complicată care conectează toate sufletele, cufundarea în cuvintele sale atrage forța specială care există în această stare de unitate, în care suntem cu toții conectați.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts