NOUL PĂMÂNT

0
408

„Și Dumnezeu i-a spus lui Noe: ’Ieşi din corabie, tu şi nevastă-ta, fiii tăi şi nevestele fiilor tăi cu tine! Scoate afară împreună cu tine toate vieţuitoarele de tot felul, care sunt cu tine, atât păsările, cât şi vitele şi toate târâtoarele care se târăsc pe pământ: să mişune pe pământ, să crească şi să se înmulţească pe pământ’.”

Ieși pe „noul pământ” este ceea ce ți se întâmplă după arcă. Vezi pământul diferit, găsind bucurie în orice. Începi să realizezi că tot ce te înconjoară îți este dat ca ajutor în avansarea ta spirituală. Te ajută, iar orice suferință care se manifestă este doar pentru îndreptare, pentru a te împiedica să te împiedici, reamintindu-ți că totul vine dintr-o singură sursă – Creatorul.

Suferința este acum atenuată de înțelegerea că este în folosul tău. Îți permite să verifici unde te afli și cât de departe ai deviat de la calea cea bună. Te duci la lucru, ajustezi cursul și revi la o nouă ascensiune.

Putem rezuma întreaga noțiune de suferință cu un exemplu simplu. Un om însetat stă în fața unui curent de apă de izvor pură, încercând să-și umple paharul murdar. Apa are un gust dezgustător și e amară pentru el. Nu o poate bea, și blestemă pârâul murdar (cum adesea blestemăm pe Creator că ne trimite suferința). Când omul își dă seama că problema nu este cu apa, ci cu ceașca, o curăță și apa are un gust minunat.

La fel este cu noi. Oamenii se preocupă numai de necazurile lor corporale și blestemă suferința care i-a atins. Ei se scufundă în problemele lor, dând vina pe toți din jur. Dar cei în care se trezește punctul din inimă – care încep să caute intrarea în lumea spirituală – află că suferința este utilă deoarece identifică locul (dorința) care are nevoie de verificare și curățare (corectare). Corectarea se face numai prin găsirea intenției corecte.

Dorința rămâne, numai intențiile se schimbă. Nu mai așteapta următoarea lovitură, în schimb încearcă în mod activ să-l contactezi pe Cel Superior, astfel nu va trebui să te împingă sau să îți netezească drumul. Avansezi în sus cu bucurie și fără durere, unde așteaptă Lumina infinită și pură a iubirii și a bunătății.

Această Lumină este destinată nouă; fluxul curge întotdeauna cu apă pură de izvor pentru toți cei care sunt însetați. Înțelegerea acestui concept este simbolizată de Noe „care iese din arcă pe noul pământ”.

Este un „pământ nou”, deoarece pământul blestemat de Creator (dorințele tale egoiste) a început să producă fructe (dorințe egoiste, alături de altele altruiste), permițând să apară viața, care aduce în mod constant omul la scopul Creației.

„ Şi Dumnezeu a zis: ‚Iată semnul legământului pe care-l fac între Mine şi tine şi între toate vieţuitoarele care sunt cu tine, pentru toate neamurile de oameni în veci: curcubeul Meu, pe care l-am aşezat în nor, el va sluji ca semn al legământului dintre Mine şi pământ’.”

Arcul din nor (curcubeul) este o restricție pe care Creatorul o ia asupra Lui ca să nu mențină o judecată adevărată asupra omului: să nu mai facă alte inundații și ruine, ci în ciuda acțiunilor sale (pentru că este încă egoist prin natura sa) să îl conducă la corecția maximă.

Creatorul se angajează să te conducă pe calea cea bună, pe calea iubirii, chiar dacă percepi această cale ca fiind plină de suferință. (Amintește-ți de exemplul vasului murdar și a apei pure. Ești vasul murdar, în timp ce El este apa curată. Începe să cureți vasul și vei ajunge să savurezi gustul adevărat al apei.)

Câteva cuvinte despre curcubeu. Curcubeul are șapte culori. Ce înseamnă asta? Cele șapte culori denotă cele șapte calități (Sfirot) care cuprind dorința noastră mică, dar completă, combinarea calităților de dăruire și de primire – Creatorul și creatura.

„Fiii lui Noe care au ieşit din corabie, erau: Sem, Ham şi Iafet: Ham este tatăl lui Canaan. Aceştia au fost cei trei fii ai lui Noe, şi din ei s-au răspândit oameni peste tot pământul.” Dorințele tale corectate sunt numite „fii”. La început sunt trei (referire la cele trei linii). Linia din dreapta este de la Creator, stânga este din creatură, iar linia de mijloc este rezultatul unirii lor).

Cei trei fii nasc toată viața pe pământ. „Viața” este tot ceea ce se opune egoismului. Dacă uneori lucrurile din jurul tău par fără viață – nu se opun egoului, ci se descurcă singure și duc la ruină și moarte și la distrugerea lumii, gândește-te la scop și continuă să te corectezi pe tine însuți și lumea. Totul este creat cu un singur scop – să se reîntoarcă la Creator.

Crede-mă, drag cititor, asta e pe cale să ți se dezvăluie. Și un alt lucru important îți va fi dezvăluit: totul este guvernat de o lege – Legea iubirii!

„Și întregul pământ avea o singură limbă și aceleași cuvinte”. După cum poți vedea, după „potop”, toate dorințele vizează numai Creatorul. Împreună formează un singur întreg între ele și Natură. Toate dorințele noastre („scăldate” în Lumina milostivirii) „vorbesc” aceeași limbă – limba iubirii pentru Creator.

Cu toate acestea, înainte de aceste prime dorințe altruiste, există încă mult de lucru. Ele trebuie să se îndrepte spre dorințele egoiste, să se amestece cu ele și să înceapă să le corecteze, începând cu cele mai ușoare și trecând la cele mai grele, până când întregul ego este corectat. Scopul este de a „curăța vasul” complet. Dar asta se va întâmpla mai târziu. Deocamdată suntem doar la începutul căii.

„Pornind ei înspre răsărit, au dat peste o câmpie în ţara Şinear şi au descălecat acolo.”

Ca orice referire la mișcare, „au pornit spre răsărit” înseamnă obținerea unui nou grad spiritual. A „a descăleca” sau „a locui” înseamnă a se amesteca cu noile dorințe egoiste care se manifestă la acel grad următor. Această infiltrare a unei dorințe în alta duce la consecințe neașteptate.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 2- Noe

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts