PROFEȚIA

0
386

Midraș continuă să spună: „Într-o zi, astrologii lui Nimrod s-au apropiat de tron ​​cu reverență și s-au prosternat în fața regelui. – ‚Oh, mare stăpân’, au proclamat: ‚Vom veni cu vestea unui mare pericol care îți amenință domnia. Stelele prevăd că un băiat se va naște în curând în împărăția ta, care va nega dumnezeirea ta și te va învinge’”.

Astrologii lui Nimrod sunt propria ta frică, drag cititor, care există în interiorul egoului însuși. Frica este că ceva poate să-ți scuture fundația, Nimrod al tău. Această teamă conduce mereu egoul tău să-și facă griji în legătură cu împlinirea și prosperitatea lui, căutând mai multe lucruri, lucruri mai mari, lucruri mai noi. Și totuși, această încercare perpetuă de a le împlini în cele din urmă te aduce într-un punct în care un „băiat se naște” în interiorul tău, care-l va înfrânge într-o zi pe Nimrod.

Cine este acest băiat care se va naște în interiorul tău? Este înmugurirea gradului următor. Se ridică din același Nimrod, de la „Eu”, care deodată începe să înțeleagă că a fi un Nimrod nu este altceva decât o mizerie. Dintr-o dată, îți dai seama că viața ta este departe de a fi neclintită, pentru că ești întotdeauna preocupat de a te construi pe ruinele celorlalți, de a-ți proteja „Eul” de atacuri și de a sta deasupra, pe tronul tău.

În același timp, nu poți distruge pe toți cei care te amenință. În acest caz, pe cine vei mai domina?

Rezultă că egoul tău este complet și absolut dependent de cei din mediul tău și vedem multe exemple de acest fel. De exemplu, ia stele ale cinematografiei sau alte celebrități care își etalează zâmbetul perfect – o dovadă a fericirii lor absolute. Dar este chiar așa de adevărat? Cu toate veniturile lor masive, sunt încă foarte dependenți de presă, de producătorii și directorii lor, de public – pe scurt, de toată lumea din jurul lor. Ei adesea explodează sub presiune și cad în dependența de droguri sau alcool, într-o încercare disperată de a găsi o cale de ieșire din cușca în care propriile egouri i-au acaparat.

„Nimrod” este la putere, cerând întotdeauna să fie venerat. „Fă tot ce trebuie pentru a-i face pe alții să te respecte”, continuă să murmure egoul tău.

Nu îți poți distruge mediul. Nu poți să le ștergi „Eu”-rile. Și chiar dacă ai putea, nu ai face-o, pentru că atunci nu ai avea pe cine să supui. La urma urmei, nici tu nu vrei să dai dovadă de superioritate față de o turmă de vaci. Nu, trebuie să fii înconjurat de intelectuali; aceștia sunt cei pe care îi dorești, nu o turmă de vaci care se închină înaintea ta. Numai atunci egoul prosperă. Rezultă că Nimrod al tău este incredibil de dependent de alte persoane. El trebuie să-i sprijine, să-i plătească, să-i îngrijească și, în același timp, să-i asuprească.

Într-adevăr, egoul se ridică tocmai când îi oprimă pe alții. Deci, gradul următor al dezvoltării egoului (Nimrod din tine) este atunci când începe să-și recunoască propria dependență, vulnerabilitate și fragilitate.

Acest proces este numit „recunoașterea răului din Nimrod”. Când ajungi în sfârșit la sentimentul că libertatea ta este într-un fel limitată.

Ești dependent de toți ceilalți. Aceasta este problema regilor, a președinților și a celor care ar putea fi la putere. Dar, în realitate, este problema fiecărei persoane. Trebuie să creezi întotdeauna o piramidă în jurul tău, dar într-un mod care să te păstreze mereu în partea de sus. Trebuie să ai respectul copiilor, soției, rudelor, colegilor, pasagerilor din autobuz sau din alte mijloace de transport în comun, chiar și a câinelui vecinului tău care latră la tine. Dar cât timp poți ține pasul cu acest joc?!

Deci, următorul tău grad este Avram. El este libertate, ascensiune, el este ideea revoluționară care vine după tine, după toate suferințele și descoperirile ca dăruirea, nu primirea, trebuie să fie singurul scop al existenței tale. El vrea să nege și să renunțe la toate minciunile și excesele! Acesta este noul grad care apare în tine, în Nimrod al tău.

Rezultă că Avram nu poate exista fără Nimrod. Nimrod este gradul care precede lui Avram. Nimrod este egoul exorbitant care își dă seama că destinul său final este auto-distrugerea, dacă nu poate găsi un nou sistem de împlinire, adică dacă nu se poate ridica deasupra lui.

Acum, să continuăm povestea noastră. „Într-o zi, astrologii lui Nimrod s-au apropiat de tron ​​și s-au prosternat în fața regelui”. Cine sunt astrologii lui Nimrod? Sunt forțe în egoul tău, care susțin că nu poți continua să trăiești așa cum erai. Acestea sunt stări intermediare care prezic, previzionează și anticipează gradul următor pe care ar trebui să-l realizeze Avram.

Deci astrologii din tine sunt stări intermediare între Nimrod și Avram.

„Stelele prevăd că un băiat se va naște în curând în împărăția ta, care va nega dumnezeirea ta și te va învinge”. Ce simbolizează „stelele”? Acestea sunt forțele dezvoltării tale interioare. Este inutil să le rezistăm. Va fi așa cum spun ei, chiar dacă ești regele Nimrod însuși. Nu le poți ocoli. Mai devreme sau mai târziu, într-un fel sau altul, egoismul va da drumul altruismului și vei fi fericit. Vei descoperi lumea spirituală și vei accepta legile ei. Acesta este singurul scop pentru care te îndrumă, indiferent ce faci – te vor duce acolo!

Nimrod s-a întors spre miniștrii săi: „Ce măsuri de protecție sugerați?” Răspunsul a venit promt: „Eliberează o hotărâre de a ucide toți băieții nou-născuți!” „O sugestie minunată! Anunțați o întâlnire a arhitecților. Voi emite un ordin pentru a construi case speciale care să adăpostească toate femeile însărcinate. Trebuie să ne asigurăm că doar fetele sunt lăsate în viață”.

Nu te teme drag cititor, ci continuă să încerci să ajungi la sensul interior a ceea ce se întâmplă aici. În primul rând, să clarificăm faptul că „fiu” sau „băiat” în ebraică este Ben. Cuvântul Ben vine de la cuvântul Mevin – „înțelegere” sau „atingere”. Noul grad. Și de acesta se teme atât de mult de Nimrod. El reprezintă o amenințare la adresa puterii sale. Pentru a se proteja, egoul trebuie să înlăture realizarea, exprimată în mod alegoric prin uciderea băieților nou-născuți.

„Trebuie să ne asigurăm că numai fetele sunt lăsate în viață”. Fetele, fiicele, partea feminină din tine, sunt personificarea dorinței de a primi. Acesta este motivul pentru care lui Nimrod îi este atât de dragă noțiunea de femei care nasc fete. Cu alte cuvinte, cu cât mai multe dorințe apar în tine, cu atât vor adăuga mai mult la gloria lui Nimrod și vor adăuga autorității sale crescânde și stăpânirii lui – și cu care Nimrod nu are nici o problemă.

Cu ce are el o problemă, este o altă metodă de a-și îndeplini dorințele, o nouă metodă de primire a plăcerii care se naște sub forma lui Avram.

Să încercăm să ieșim în afara noastră pentru o clipă și să ne examinăm singuri. Dorințele noastre cresc, adică pentru noi se nasc fete. Dar într-o zi observăm că dorințele se schimbă calitativ. Nu mai suntem mulțumiți de împlinirea anterioară. Nu mai este suficient să te întinzi pe canapea cu o bere și să urmărești televizorul. Bogăția nu îți mai aduce aceeași satisfacție. Plăcerea de a fi un mare șef devine veșnică, iar realizările și achizițiile din trecut nu mai împlinesc dorințele tale!

Asta înseamnă că dorințele noastre nu numai că au crescut, dar s-au schimbat în calitate, iar acum ne dorim un alt fel de împlinire. Vrem asta, dar ne temem totodată pentru că înțelegem că ne va întoarce viața întreagă cu capul în jos. Nimrod se răzvrătește în noi! Asta concluzionează că toate gândurile similare trebuie distruse.

Dar poate să le distrugă? Din Nimrod al nostru, din propriul nostru ego neîmplinit se ridică o nouă generație, iar acest proces nu poate fi oprit!

Fetele (dorințele) și băieții (modalitățile de a le împlini) care se nasc în noi aparțin unui nou grad. În cabala, se numește gradul de Bina din noi. Bina este gradul de dăruire, dragoste și milă. Prin acest proces aflăm că în acest grad putem simți infinit mai multă plăcere. De fapt, putem simți infinitul în sine.

Ascultă Nimrod-ul tău interior. Îți spune: „Bine, sunt dispus să dăruiesc. O voi face, dar numai pentru că îmi va face plăcere”. „Mă voi simți bine”, spune Nimrod, ”voi folosi această parte din Bina care este în mine, acest grad de dăruire și plăceri infinite, dar o voi utiliza în folosul meu. Voi da, desigur, dar numai pentru că îmi servește interesele!”

Asta se numește „folosind scânteia iubirii”, scânteia Creatorului, care există în noi toți, dar în beneficiul nostru. Asta înseamnă „uciderea fiilor”, primind întreaga Lumină – toată energia extraordinară a ascensiunii – de dragul propriei satisfacții.

Dar, după cum se dovedește, este o încercare sortită, iar Nimrod din interiorul tău este pe punctul de a-și realiza nebunia. El încă nu și-a dat seama, și astfel salută nașterea fetelor (dorințele noului grad), dar luptă împotrivă cu dinții și unghiile, pentru a preveni nașterea lui Avram – o nouă modalitate de împlinire a acestora. Pentru moment, el încă mai crede că planul său va funcționa.

Terah, unul dintre cei mai apreciați nobili ai lui Nimrod, a întrebat în glumă: „Nu intenționezi să-mi pui propria soție într-una din aceste clădiri, nu-i așa? Ea este însărcinată cum am spus”.

„Nu am vorbit despre casa ta, Terah”, îl asigură regele, „pentru că tu ești cel mai de încredere dintre toți slujitorii mei”.

Terah este „unul dintre cei mai apreciați nobili”, mâna dreaptă a lui Nimrod, ideologul lui Nimrod, ideologul egoului. Deci, egoul din tine crește și Terah din interior trebuie să găsească un nou mod de a gestiona acest ego în creștere astfel încât să poți continua să simți plăcere.

Terah reprezintă metoda de a împlini o dorință. De aceea, trebuie să ne aplecăm un timp asupra omului numit Terah, ideologul egoului, pentru a înțelege cum ar putea să-l nască pe Avram din tine.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 3- Mergi mai departe

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts