REGATUL EGOISMULUI

0
435

La vremea aceea, un rege numit Nimrod (egoul tău) a domnit în tine. L-ai urmat cu credincioșie, te-ai încredințat și te-ai închinat numai lui.

Iată o descriere a acestei perioade din Midraș: „Forța și viclenia regelui Nimrod au devenit proverbiale. Toată lumea știa că brațul lui îndreptat spre inima cerbului, nu-și ratează ținta. Vai de cel care ar fi îndrăznit să pună la îndoială că Nimrod este un zeu prin propriile puteri, căci un călău era întotdeauna lângă tronul lui”.

Nimrod din interiorul tău se referă la egoismul natural destul de dezvoltat, care dorește și poate realiza orice: „Toată lumea știa că brațul lui, îndreptat spre inima cerbului, nu-și  ratează ținta”.

Dacă îți aduci aminte, toată viața și toate intențiile tale au fost axate exclusiv pe tine însuți. „Ce faci pentru mine?” a fost principiul în care ai trăit. Toate relațiile cu ceilalți au ajuns în esență la acest lucru.

Nimrod a fost întotdeauna esența ta. El nu a luat în seamă pe nimeni, doar pe el însuși: „Vai de cel care ar fi îndrăznit să pună la îndoială că Nimrod este un zeu prin propriile puteri”.

Cu alte cuvinte, „Sunt OK cu tot ce există, atâta timp cât există sub mine! Sunt dispus să accept totul, sunt dispus să plătesc, dar trebuie să fiu deasupra tuturor! Pentru că nu pot accepta faptul că cineva m-a creat!” Acesta a fost motivul egoului tău: „Nimrod este un zeu prin propriile puteri”.

„Ai ajuns pe primul loc” așa te-ai simțit. Nu ai recunoscut pe nimeni altcineva, deoarece „Nimrod” din interiorul tău a rulat spectacolul de pe tronul său.

„Tronul” înseamnă putere. Este „Turnul Babelului” din interiorul tău care rezistă Creatorului și se răzvrătește împotriva Lui. La vremea respectivă, nu știai că nu va dura, că Nimrod al tău o să eșueze …”căci un călău era mereu lângă tronul lui”.

Călăul care stă întotdeauna lângă tron este sentimentul tău că orice cât de puțin jignitor pentru ego, care încearcă să-l obstrucționeze, să-l oprească sau să-l asuprească, este supus unei exterminări imediate.

Nimrod al tău nu tolerează nici o opoziție față de regula lui. Amintește-ți de vremurile din viața ta când te-ai simțit deosebit de îndurerat sau supărat. Asta s-a întâmplat când esența ta a fost atacată. Te-ai simțit umilit ori de câte ori cineva a încălcat „eu” -ul tău, dezlegând „sfântul sfinților”, „zeul Nimrod” din tine.

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 3- Mergi mai departe

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts