RESPONSABILITATEA PENTRU ÎNTREAGA LUME

0
600

„… el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Prin corectarea dorințelor tale egoiste (încă, vegetative și animate), corectezi întregul univers. Amintește-ți această declarație pentru moment. În curând vom clarifica și vei vedea că munca ta determină tot ceea ce se întâmplă în jurul tău.

Omul poartă o responsabilitate extraordinară asupra a ceea ce se întâmplă în lume. Pentru că el încă nu o înțelege – trăind o viață condusă de dorințe animate – nu este deloc de vină. Când vine această realizare, lucrarea reală pentru care a fost creat va începe.

„Deci, care este afacerea?”, Poți să întrebi: „Dacă încep pe calea corecției (mai întâi de toate, nu există dacă – oricine va trebui să înceapă pe această cale mai devreme sau mai târziu), pot corecta automat totul mediul meu”. Acest lucru este adevărat. Toate problemele pe care le vedem în Natură reflectă pur și simplu ceea ce se întâmplă în noi. Catastrofa ecologică iminentă, contaminarea râurilor și a mărilor, dispariția speciilor și fenomenele meteorologice extreme sunt toate reflecții ale noastre, esența egoistă care ne-a înrobit. Întreaga lume este în noi, așteptând să ne dăm seama că suntem responsabili pentru tot ceea ce se întâmplă în ea și să finalizăm corectarea noastră.

De exemplu, să presupunem că există o stâncă și să o numim „Creatorul”. Această rocă va conține un anumit procent de ardezie, un anumit procent de var, un anumit procent de aur și alte minerale. Dacă piatra a fost spartă, care ar fi procentul elementelor constitutive din fiecare bucată? Ar fi exact acelasi procent ca și în roca întreagă. Deoarece fiecare bucată face parte din întreg, compoziția sa este identică cu a bucății întregi. Acesta este motivul pentru care geologii trebuie doar să spargă o bucată de piatră pentru a-i afla conținutul.

Fiecare dintre noi este o fărâmă din această „piatră”, Creatorul. Suntem toți compuși din aceleași calități ale dragostei și dăruirii care există în El, cu excepția faptului că ne-am rupt de la El. Care a fost cauza acestei rupturi? Egoismul – o calitate care este complet opusă Creatorului.

Cum ne întoarcem la El? În momentul în care înțelegem că suntem opuși față de El și dorim să ne întoarcem la Creator, vom începe imediat să revenim la El. Obiectivul principal al căii spirituale este de a ne construi dorința. Cu toate acestea, trebuie să experimentăm această dorință cu totul, până la capăt, până când doare, până când vom țipa de durere!

Dorința este baza tuturor lucrurilor din lume și determină absolut totul. Obiectivul tău este să aderi la Creator. Dacă ai dorința de a face acest lucru, vei începe să scapi de sclavia iubirii de sine și vei simți imediat schimbări în mediul tău. Nu va mai fi necesară organizarea de conferințe privind ecologia, mitingurile „Green Peace”, îngrijorarea despre speciile pe cale de dispariție și așa mai departe. Oamenii vor înțelege că responsabilitatea se oprește la noi. Trebuie să ne ridicăm deasupra egoului și să începem călătoria către Creator.

Acesta este mesajul tuturor cărților scrise de cabaliști. Și în momentul în care ne ridicăm deasupra egoului nostru, totul se va schimba. În sfârșit, vom înțelege un alt adevăr universal: Creatorul ne-a creat după chipul și asemănarea Lui și nu am părăsit niciodată acest statut.

Ce înseamnă „după chipul și asemănarea Lui”? Aceasta înseamnă că EL, Creatorul (calitatea dăruirii) a creat lumea, care operează în virtutea dreptului de dăruire. Fiind făcuți după chipul și asemănarea Creatorului, trăim în această lume și lumea există în noi. Dar există în noi doar în măsura în care respectăm legea acestei lumi, legea dăruirii.

Am existat și continuăm să existăm în „Grădina Edenului”. Nu am văzut sau nu am simțit niciunul din aceste lucruri, pentru că egoul nostru ne-a stat în cale, ne-a decupat de la adevărata imagine, în timp ce a pictat una falsă, egoistă.

Omul vede lumea prin calitățile sale interioare. Dacă suntem corupți, lumea ni se pare ca atare. Dacă suntem puri, lumea așa ne apare.

Am trăit o minciună, dar acum dorim să înțelegem Adevărul. Dacă acest gând este viu și ne lovește, atunci dorim să scăpăm de închisoarea egoului nostru!

Din cartea – Secretele Cărții Eterne

Capitolul 1- Geneza

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts