Arca Pierduta – Gandul Zilei

0
346

Arca Pierduta

Arca pierduta

În Templul lui Solomon, erau două locuri rezervate pentru Sfânta Arcă:

Unul în Camera Sfântului cel Sfânt,

și altul adânc ingropat in catacombele ascunse sub acea cameră.

Există două locuri pentru a găsi prezența Creatorului în toată gloria lui.

Unul este în cele mai sfinte camere, dincolo de locul luminii și a tămâii ceresti.

Același lucru a fost găsit de cei mai perfecți dintre muritori în cea mai sublimă zi a anului.

Astăzi, nu putem intra în acel loc.

Dar există un alt loc, dincolo de catacombele și labirinturile complicate, adânc în interiorul pământului – și totuși întotdeauna accesibil celor care vor face călătoria.

Acolo, cei ale căror fețe sunt căptușite cu cenușă de eșec, cu mâinile lor sângerande de la scormonitul prin murdărie și piatră, hainele lor sfâșiate de la căderile repetate, și inimile lor rupte de lacrimi amare – acolo, în întunericul acela subteran, sunt orbi prin lumina lucrurilor ascunse ale Creatorului…

… până când Prezenta Lui va străluci pentru noi toți, pentru totdeauna.

Likkutei Sichot, vol. 21, pp. 156ff
Din intelepciunea lui Lubavitcher Rebbe

***

O CARTE PE ZI

Cartea deschisă a Împărăţiei.
De la Betleemul Naşterii la Ierusalimul Învierii
Valeriu Anania

Cartea deschisa a imparatiei
CLICK pe carte!

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts