Cele doua Jumatati ale Sufletului

0
192

Doi ca unul

Privește profund și vei vedea că Torah nu vorbeste despre bărbat și femeie ca ființe separate.

Fiecare act este realizat o dată printr-un singur corp – un corp care în lumea noastră poate apărea ca doi, dar pe care Tora îl vede ca unul.

Dimpotrivă, amândurora să li se atribuie același mitzva ar fi redundant. De ce o jumătate din corp ar trebui să facă ceea ce cealalalta a realizat deja?

La fel cum un bărbat îndeplinește mitzva pentru a fi roditor și se înmulțește prin prezenta omologului său feminin, la fel și o femeie înfășoară tefillin sau poartă tzitzit pe corpul omologului său masculin.

Căci la fel cum bărbatul și femeia au fost creați pentru prima dată ca o singură formă, la fel, înainte ca fiecare suflet să coboare mai jos, ei încep ca unul.

Este posibil uneori ca doar jumătate de suflet să coboare pentru misiunea sa divină, în timp ce cealaltă jumătate așteaptă cu răbdare deasupra.

Și când se va întoarce, se vor contopi încă o dată.

Sefer HaSichot 5751, pag. 84, citându-l pe Taamei Hamitzvot al rabinului Isaac Luria la comanda să fie roditor și să se înmulțească (Breishit).

Din înțelepciunea lui Rebbe Lubavitcher; cuvinte și sintetizare de Rabinul Tzvi Freeman.

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts