Gandul zilei

0
94

Studiul Cărții Zohar este foarte sublim pentru a purifica și sfinți sufletul. Chiar dacă nu știe ce spune el și greșește în el de mai multe ori, se socotește înaintea Creatorului, așa cum este scris: “Și dragostea era steagul fluturat peste mine”. Înțelepții noștri au interpretat: “Și ceea ce saltă peste mine este dragostea“.

Cu ce seamănă asta? Cu un bebeluș care nu știe nimic și gângăvește jumătăți de cuvinte, iar tatăl și mama lui râd cu el și se bucură de vocea lui. La fel este și cu Cel care locuiește Sus: El râde și se bucură când israelitul este pasionat de Tora și dorește să studieze, dar mintea lui nu atinge sau nu are cine să-l învețe și el învață atunci ce știe. El cu siguranță aduce mulțumire Creatorului său și primește răsplata sa. Astfel, nu există loc de scuze pentru cel care zice că nu știe să studieze; acest argument nu-l scutește în ziua judecății, pentru că ar fi putut învăța așa cum știa.

Rabi Eliezer Bar Yțhak Pappo, Minunatul povățuitor

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts