Scânteia interioară

0
17

Scânteia interioară

Esența sufletului, care exprimă și trăiește viața spirituală adevărată, necesită o libertate interioară completă. Această libertate este viața ei.

Această libertate ajunge la suflet din mijlocul gândirii sale esențiale, scânteie interioară. Învățarea și contemplarea noastră determină această scânteie să ardă continuu. Dar într-adevăr, această scânteie independentă este baza ideii și a gândirii. Dacă spațiul nu este prevăzut pentru scânteia independentă, ca lumina ei să apară, atunci orice va veni din afară, nu va fi de nici un folos.

Această scânteie trebuie păstrată în puritatea ei. Apoi gândul interior – în profunzimea adevărului său, în măreția și în înălțimea lui – se va trezi.

Apoi, această scânteie sfântă nu va fi stinsă din cauza vreunei învățături sau contemplații.

Unitatea interioară a sufletului în centrul său reprezintă măreția sămânței iluminate, divină – “Lumina este semănată pentru cel neprihănit şi bucuria, pentru cei cu inima curată”. Din această sămânță, rodul vieții va crește și va înflori.

Rav Kook-  Orot Hakodesh I, p. 175

About Lili T

"Înțelepciunea strigă pe ulițe, îşi înalţă glasul în pieţe: strigă unde e zarva mai mare, la porţi, în cetate, îşi spune cuvintele ei."

View All Posts