Alchimia Fericirii – O Carte pe Zi

0
595
Hostico Web Hosting

Alchimia fericirii
Al Ghazali

Alchimia fericirii
CLICK pe carte

 

Data apariției: mai 2014
Editura: All
Pagini: 224
Limba: Română
Hârtie: 80g/m

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

 

 

DESCRIERE

Alchimia fericirii, publicata in persana (Kimiya‑yi sa’adat), spre sfarsitul vietii sale, urmareste atenuarea tensiunilor dintre filosofii si misticii Islamului si scoate in evidenta importanta autodisciplinei si a ascetismului.

Traducerea de fata are la baza traducerea publicata in 1910, in engleza de Claud Field (The Alchemy of Happiness) si este structurata in opt capitole, aproximativ egale ca intindere.

Cartea de fata reuneste o serie de interpretari ale unor pilde cu continut religios evocate in Coran si ale unor idei exprimate de Mahomed, de alti profeti sau invatati musulmani.

Chestiunile abordate de Al-Ghazali aduc in prim-plan ideea unei vieti religioase exemplare.

Astfel, el prezinta mai multe sfaturi pentru musulmanii piosi.

Raportul omului cu divinitatea, cu semenii sai, cu rudele apropiate, dar si implicatiile religioase ale institutiei casatoriei sau ale muzicii si dansului sunt printre cele mai importante subiecte din lucrarea lui Al-Ghazali.

Autor: Al Ghazali

Al-Ghazali (cca. 1056-1111) a fost unul dintre cei mai influenti filosofi, teologi, juristi si mistici sunniti ai Islamului.

Numele lui poate fi legat de introducerea aristotelismului sau, mai curand, a avicennismului in teologia musulmana.

Destinata aplanarii conflictelor dintre mistici si invatat, dintre revelatie si ratiune, Alchimia fericirii, publicata in persana (Kimiya-yi sa’adat), a avut o influenta semnificativa asupra gandirii medievale occidentale.

Chiar daca autorul insista asupra autodisciplinei si ascetismului, lucrarea nu se rezuma la rolul de indrumar pentru atingerea perfectiunii etice, ci revine cu insistenta si cu foarte multe argumente asupra felului in care infividul isi poate acorda cel mai bine viata cu propria natura.

Coperta cartii originale (in persana)