Palmierul Deborei – O Carte pe Zi

0
369

Palmierul Deborei – Moise Cordovero

Palmierul Deborei
CLICK pe carte

An aparitie: 2015

Autor: Moise Cordovero
Categoria: Kabala
Editia: Policromie, carton laminat
Editura: HERALD
Format: 13 x 20 cm
Nr. pagini: 160
Traducator: Lucian Zeev-Herscovici

 

CLICK AICI pentru a cumpara cartea!

 

DESCRIERE

Tomer Dvora (Palmierul Deborei) este o lucrare clasica de Cabala, care reuneste invatatura Cabalei cu etica.

De aceea, ea poate fi citita de oricine, specialist si nespecialist, iubitor al unei lecturi educative, om traditional si om modern.

Si putem adauga: evreu si persoana de orice alta religie sau ateu, insa dornic de a cunoaste, de a intelege iudaismul, gandirea si morala iudaica.

O carte destinata initial evreilor invatati in Tora, dar care astazi este potrivita tuturor, ajungand sa fie menita sa prezinte gandirea iudaica atat evreilor, cat si tuturor oamenilor – o adevarata punte catre iudaism.

O carte scrisa in secolul al XVI-lea, dar care este utila pana astazi, interesanta pentru oamenii secolului al XXI-lea.

O carte care reuneste spiritualitatea cu viata zilnica.

Aceasta carte a fost tiparita pentru prima oara la Venetia (Italia) in anul 1589 de catre fiul lui Moise Cordovero, Ghedaliya, in colaborare cu Moise Basola.

Ambii erau invatati in Tora.

Era o publicare postuma, pe baza manuscrisului autorului.

Tomer Dvora a cunoscut numeroase editii si traduceri: in luna octombrie 2014, in catalogul Bibliotecii Nationale a Israelului de la Ierusalim erau inregistrate 110 editii ebraice ale ei.

Multe dintre aceste editii au fost publicate din considerente practice, fiind destinate studiului in academiile talmudice; unele dintre ele au aparut in ultimii 25 de ani.

De asemenea, exista cel putin doua traduceri (si patru editii) in limba engleza, precum si cate o traducere in limbile franceza, spaniola si germana, toate relativ recente, uneori insotite de textul ebraic si de note explicative intr-o forma academica, alteori publicate sub forma unei editii populare.

Numarul relativ mare de editii recente, precum si traducerile, de asemenea recente, indica o redescoperire a acestei carti de catre publicul intelectual si mediu preocupat de spiritualitate si de morala sociala, precum si o crestere a interesului asupra filosofiei, eticii si gandirii mistice iudaice.

Traducerea in limba romana a acestui text este prima de acest gen.

 

About Mirela S.

Mirela - Autor, Content Marketing Strategist, Blogger, Project-Manager, Inginer, Mama, Sotie… dar mai presus de toate, este o veșnică studentă. Pasiunea sa pentru studiu nu se restrânge la un singur domeniu. Din anul 2007 studiaza Cabala.

"Cine sunt eu? Aceasta este una dintre cele mai grele și profunde întrebări pe care cineva le poate pune. Ne închipuim că știm cine suntem, dar… găsim oare răspunsul pe parcursul unei singure vieți petrecută pe această planetă? Putem oare transpune în cuvinte umane esența ce ne cuprinde? Aici și Acum sunt un om, sunt o ființă ce a primit un corp uman. O ființă umană care, “limitată” fiind de corpul primit, încearcă să stabilească o conexiune între inimă și rațiune, conexiune care să-i dea într-o zi răspunsul la întrebarea “Cine sunt Eu?”.

… Sunt tot ce nu doar sunt și mult mai mult. La fel ca tine și ca orice suflet care a acceptat în aceste vremuri provocarea de a experimenta o viață într-un trup uman, pe această planetă minunată."

Visit My Website
View All Posts